Antena Căutare

Asemanarile dintre oameni si porci ar putea duce la o noua era in domeniul transplanturilor

Cercetatorii sustin ca oamenii si porcii devin din ce in ce mai asemanatori. Si unii si altii pot suferi de aceleasi boli grave, cum ar fi obezitatea sau Parkinson-ul. Aceste asemanari ii vor rezolva omului multe probleme de sanatate, in curand.

Porcii sunt admirati de medicii veterinari, care ii considera cele mai ordonate animale dintre toate. Porcii domestici sunt adaptabili, sensibili la tentatia mancarii si usor de imblanzit, ca si oamenii, sustin cercetatorii in revista Nature. „In orice caz, fiind omnivori si noi si ei, semanam din punct de vedere al metabolosmului, al hranei, al componentei tesuturilor, sangelui si asa mai departe”, a declarat Mihai petcu, medic veterinar.

Antropologii sustin ca oamenii si porcii au facut parte din aceeasi specie si se pare ca omul a fost mai destept. Aproximativ 94% din ADN-ul unui porc este similar ADN-ului uman. Porcii pot suferi de anumite tulburari genetice, inclusiv maladia Parkinson, boala Alzheimer si obezitate. Studii viitoare asupra genelor porcului ar putea deschide calea spre noi tratamente pentru aceste boli, cred cercetatorii din Scotia, SUA si Olanda care au realizat studiul publicat in revista Nature.

Totusi, exista si diferente. Porcii au mult mai putini receptori pentru gustul amar decat oamenii, iar modul in care percep gustul dulce si pe cel de carne este diferit de al omului.

Cercetatorii fac experimente pentru transpantul de ficat, inima sau rinichi de la porci la oameni. In contextul crizei de organe pentru transplant, oamenii de stiinta au gasit o cale prin care plamanii porcilor vor putea fi transplantati oamenilor, operatie posibila abia peste cinci ani.

Romanii, codasi in ceea ce priveste bunele maniere... Regele Cioaba, victima hacker-ilor care i-au speriat prietenii din toata lumea...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x