Antena Căutare

Astronomii au descoperit o furtuna pe o planeta gigant

Pamantul nu este singurul corp ceresc ce are parte de furtuni.

Se pare ca oamenii de stiinta au descoperit o planeta gigant (un corp ceresc ce are masa mai mica decat a unei stele si de aceea nu poate suporta fisiunea hidrogenului pentru a emana caldura si a lumina) ce are parte de una dintre cele mai violente furtuni din cate s-au intalnit.

Planeta avand indicativul 2MASS J21392676+0220226 si-a schimbat cu 30% luminozitatea in decursul a numai 8 ore. Aceasta diferenta nu poate fi pusa pe seama fenomenelor obisnuite, pentru ca la suprafata planetei nu se afla gheata si lava ca in cazul altora.

Evenimentul pare a fi similar cu furtunile ce determina punctele rosii de pe imaginile cu planeta Jupiter. In cazul in care ar fi vorba despre acelasi fenomen, descoperirea ar fi una importanta, pentru ca ar putea un pattern prin care aceste furtuni sunt create.

Concluziile identificarii furtunii, precum si implicatiile ei pentru dezvoltarea astronomiei, vor fi publicate in revista „The Astrophisical Journal" si vor fi prezentate la o conferinta ce se va desfasura la Wyoming in cursul acestei saptamani.

foto: ibtimes.com

VIDEO! Bancheri zombie pe strazile din Londra... VIDEO! Vezi cum un suspect isi scoate catusele si evadeaza din masina politiei!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x