Antena Căutare

Au găsit un manuscris vechi, acoperit cu piele umană, și nu le-a venit să creadă. Ce a urmat apoi

Un manuscris latin antic, cu o copertă din piele umană și doar 10 din 330 de pagini descifrate, este învăluit în mister.

carte veche
Au găsit un manuscris vechi, acoperit cu piele umană, și nu le-a venit să creadă. Ce a urmat apoi | Profimedia

Manuscrisul, redactat în latina veche în 1532 și acoperit cu piele umană, este expus la Muzeul Publicațiilor Rare al Bibliotecii Naționale Academice din Astana, Kazahstan.

Citește și: Un tânăr i-a trimis tatălui decedat un mesaj pe telefon, dar când i-a răspuns nu i-a venit să creadă: „Și lui tata îi lipsești”

Au găsit un manuscris vechi, acoperit cu piele umană, și nu le-a venit să creadă. Ce a urmat apoi

Potrivit lui MöldirTölepbay, expert în Departamentul de Științe al Bibliotecii Naționale Academice, manuscrisul a fost donat bibliotecii de către un colecționar privat în 2014 și a fost expus, de atunci, la muzeu, notează Dailysabah.com, unde se pot vedea și imaginile.

Tölepbay a declarat că au primit numeroși vizitatori curioși de manuscris, care este legat după o metodă veche, dar comună pe vremuri: „Această metodă este cunoscută sub numele de legare antropodermică, ceea ce înseamnă că pielea umană a fost folosită în acest proces”, a spus ea.

Tölepbay a mai menționat că cercetările științifice necesare au fost efectuate pe coperta manuscrisului, adăugând că, „manuscrisul a fost examinat în laboratorul Centrului Național de Științe Medicale din Astana. S-a ajuns la concluzia că pielea umană a fost folosită pe coperta manuscrisului".

Citește și: O fată a atras atenția în metrou, când a urcat așa. Un petic de material i-a acoperit posteriorul, iar filmulețul a devenit viral

Deși conținutul manuscrisului rămâne un mister, Tölepbay a spus că acea carte, care aparține unui notar pe nume Petrus Puardus din nordul Italiei, a fost scrisă în latina veche din 1532 și are un total de 330 de pagini.

Tölepbay a declarat că au trimis manuscrisul unui institut special de cercetare din Franța pentru o analiză ulterioară, adăugând că, pe baza primelor pagini pe care le-au putut citi, cartea conținea informații generale despre tranzacții financiare, cum ar fi creditele ipotecare. Cu toate acestea, manuscrisul nu a fost încă descifrat complet.

Citește și: Un bărbat a ieșit din spital, dar când s-a întors acasă nu s-a așteptat la asta. Ce s-a întâmplat cu iubita lui și cei 30 de porci

Biblioteca Națională Academică găzduiește aproape 13.000 de publicații rare, inclusiv cărți din piele de șarpe, pietre prețioase, țesături de mătase și fir de aur.

Ea e femeia cu cei mai mari pomeți din lume. Anastasia spune că vrea să îi mărească și mai mult. Cum arată tânăra... O tânără a dezvăluit cum a reușit să își cumpere o casă la vârsta de 19 ani, deși a lucrat într-un fast food. Cum a proc...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x