Antena Căutare

S-au implinit 20 de ani de la primul transplant de rinichi realizat in Romania!

Au trecut doua decenii de la primul transplant de rinichi, realizat in Romania. S-a intamplat la Cluj, iar de atunci 1500 de oameni au primit o sansa la viata. Printre ei e si Alexandru, primul copil care a fost salvat printr-un transplant, direct de la parinte.

Copilul firav care se lupta sa traiasca in 2007, dupa luni intregi de chin, este acum un invingator. Alexandru are 8 ani. Deviza lui, poate fi aceeasi cu cea a tuturor celor care au primit o sansa la viata prin mana doctorului Mihai Lucan, din Cluj-Napoca: "Sunt transplantat, sunt un supravietuitor!"

Acum cinci ani, Alexandru a primit o bucata de rinichi de la mama lui. Parintii lui Alexandru povestesc ca dupa operatie, baiatul s-a nascut din nou.

Salvatorul copilului este modest. Imparte succesul celor doua zeci de ani de transplanturi cu toti cei care l-au sustinut. De la primul transplant facut la Cluj, 1500 de oameni au primit o sansa.

Sansa la viata depinde de cele mai multe ori, de gasirea unui donator. In Romania putin peste jumatate din familiile care au fost in situatia de dona organele cuiva drag, care a murit, au fost de acord sa faca asta.

SOCANT! Un barbat din Pitesti traieste cu jumatate de craniu... Forrest Gump de Romania se pregateste sa alerge 150 de kilometri pentru protejarea naturii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x