Antena Căutare

Bebelușul care s-a născut cu toți dinții. Cum arată micuța și ce au spus medicii despre cazul de-a dreptul uimitor

Recent, un videoclip postat în mediul online a devenit viral după ce o mamă a dezvăluit întregii lumi cum arată bebelușul ei care s-a născut cu dantura completă! Iată ce explicație au medicii pentru această întâmplare.

Colaj mamă și bebeluș care s-a născut cu toți dinții
Bebelușul care s-a născut cu toți dinții. | Tik Tok

O mămică și-a făcut curaj și a decis să împărtășească cu internauții un videoclip cu bebelușul ei, bebeluș care este atât de special datorită faptului că s-a născut cu toată dantura.

Cazul nu este unic în lume, însă este foarte rar, iar tânăra și-a dorit să arate lumii că nu este o întâmplare îngrijorătoare sau o problemă serioasă.

Citește și: Bebelușul pietrificat care a stat 56 de ani în burta mamei. Cum a fost posibil cazul uluitor și ce s-a întâmplat cu femeia

Iată cum arată micuța care s-a născut cu toți dinții și ce spun medicii despre această afecțiune.

Bebelușul care s-a născut cu toată dantura

Mămica a reușit să surprindă în filmare un moment cu adevărat savuros. Bebelușul a început să zâmbească cu gura deschisă fix atunci când mama care o ținea în brațe a început să o filmeze cu atât de multă dragoste și bucurie.

„Fiica mea s-a născut cu un set complet de dinți și eu sper să fac posibilă conștientizarea acestei afecțiuni” a scris tânără.

Iată imaginile superbe!

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Clipul a ajuns la un număr de aproape 40 de milioane de vizualizări pe platforma Tik Tok și la aproape 2 milioane de aprecieri, iar internauții au fost cu adevărat plăcut surprinși de ceea ce au putut să vadă.

„Ea are dinții mai buni decât mine!” , „Este real? Dacă da, ea nu a fost născută doar cu dantura completă, ci și cu un zâmbet perfect!”, „Faptul că ea zâmbește mereu!”, „ Un zâmbet foarte frumos, chiar nu am știu că asta se poate întâmpla noi-născuților.” sunt doar câteva dintre comentariile apărute în secțiunea specifică.

Citește și: Ce a putut să îi facă o bunică nepoatei sale. Părinții nu vor să o mai lase niciodată în vizită după ce au văzut isprava

Această afecțiune cu care s-a născut micuța nu este un caz unic, dar, într-adevăr, este destul de rar.

Afecțiunea poartă denumirea de „dinți natali” și în unele cazuri poate fi destul de periculoasă, motiv pentru care doctorii aleg să apeleze la extragere la scurt timp după ce bebelușii se nasc.

Medicii sunt obișnuiți cu astfel de cazuri și spun că de cele mai multe ori dinții natali se mișcă și pot fi incomozi pentru mamele care aleg să alăpteze.

Îndepărtarea dinților natali are loc în primele zile de la naștere, cât bebelușii se află încă în spital pentru că există un risc foarte mare ca aceștia să cadă și să fie înghițiți de către cei mici.

Există anumite situații în care bebelușii care se nasc cu dantura completă pot fi asociați cu patru sindromuri, și anume: Hallermannn- Streiff, Ellis-van Creveld, Soto sau Pierre-Robin.

Cauzele acestui fenomen pot fi, totuși, foarte multe, fie că este vorba despre factorii genetici, fie despre factorii hormonali, iar cazurile sunt destul de particularizate în funcție de fiecare bebeluș și nu întotdeauna reprezintă un pericol.

Citește și: Mireasa, sezon 5. Andreea Catrina a născut! Primele imagini cu chipul bebelușului. Ce nume special a ales pentru fiica sa

Locul de muncă plătit cu 8.000 de euro în România, dar la care nimeni nu se înghesuie. Angajatorii caută disperați oamen... Cindy Jackson a cheltuit o moștenire pentru a arăta cu 25 ani mai tânără. Ce vârstă are, de fapt...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x