Dacă n-ai ajuns încă la Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, cunoscută ca locul înmormântării lui Hristos, poți să mai aștepți puțin, până când nu vor mai exista dubii că acolo a fost îngropat Iisus. Există date științifice care contrazic faptele scrise în Noul Testament.
Mormântul în care se crede că Iisus Hristos a fost îngropat este mai vechi decât se credea, spun oameni de știință. Testele efectuate pe rămășițele unei peșteri de calcar în Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim au fost datate ca fiind din anul 345 era noastra.
Răspunsul care îți va deschide ochii: descoperirea asta explică iubirea așa cum nimeni n-a făcut-o!
Astfel, peștera, cea mai veche rămășiță arhitecturală, are o vechime de vreo 1.700 de ani. Procesul științific a analizat substanțele chimice din rămășițe, pentru a afla cât timp a trecut de când au fost expuse la lumină. Dovezi arhitecturale anterioare găsite în jurul acesteea, datează doar din perioada Crusader, în urmă cu aproximativ 1.000 de ani.
În timp ce Noul Testament spune că Iisus a murit fie în 30, fie în 33 era noastră, datele istorice sugerează că romanii au găsit și au consacrat mormântul în 326. Data corespunde domniei lui Constantin I, împăratul roman care s-a convertit la creștinism și a declarat această religie ca fiind cea oficială a imperiului. Din acest punct istoric, s-a început construirea de monumente mari pentru Hristos.
Află toate detaliile despre cum Biserica a măsluit informații despre mormântul lui Iisus!
Poza unei fetiţe, îmbrăcată în costum tradiţional românesc, a devenit virală pe Internet: "La mulți ani, România&qu... 24 DE ANI DE ANTENA 1. Ce făcea Florin Ristei, pe vremea când cel mai ambițios proiect pornea la drum: "Cu vocea, a...