Antena Căutare

Blestemul "Copilului care plânge". Tabloul MORȚII a îngrozit întreaga Anglie

Totul avea să înceapă în septembrie 1985, o dată necazul unei familii din Yorkshire, despre care, la acea vreme, scria cotidianul The Sun. Din cauza unui incendiu declanșat în bucătărie, casa acestora a ars din temelii. Nimic nu a mai putut fi salvat.

Totul avea să înceapă în septembrie 1985, o dată necazul unei familii din Yorkshire, despre care, la acea vreme, scria cotidianul The Sun. Din cauza unui incendiu declanșat în bucătărie, casa acestora a ars din temelii. Nimic nu a mai putut fi salvat.

După dezastru, proprietarii au fost de-a dreptul șocați să descopere că pe unul dintre pereții casei se afla un tablou neatins de flăcările ce mistuiseră totul în calea lor. Acesta era o reproducere a celebrului tablou "Copilul care Plânge", al lui Giovanni Bragolina. Nici măcar pompierii nu își puteau explica acest fapt, scrie efemeride.ro.

Șase luni mai târziu, neorocirea avea să se întâmple din nou, de această dată la o altă casă din Anglia, care a ars în întregime. Același tablou rămăsese intact.
Se pare că ar fi exstat mai multe reproduceri după acest tablou, fapt ce a declanșat un șir de evenimente nefericite în intreaga Anglie. Unii proprietari ai lucrării s-au îmbolnăvit subit, alții au murit, casele au fost mistuite de foc.

Nimeni nu știa ce se întâmplă, iar oamenii erau îngroziți. Cu acest prilej, mai mulți jurnaliști au pornit o anchetă, apelând la un specialist, acesta declarând că tabloul poartă un blestem. Pictorul Bruno Amadeo, autorul acestor reproduceri a încercat să linistească spiritele, declarând că tablourile nu ard pentru că pânză este formată din fibre foarte rezistente.

Dar se pare că panică era atât de mare, încât nimeni nu îl băga în seamă. Oamenii erau îndemnați de jurnaliști să arunce aceste tablouri, pentru a scăpa de blestem, potrivit efemeride.ro.

Povestea înfiorătoare a tabloului original. Un copil terorizat chiar de tatăl său

Pe cât este de interesantă povestea acestui tablou, pe atât de bizare au fost întâmplările ce au succedat realizarii lui. Giovanni Bragolina, autorul tabloului, și-a dorit să picteze un portret al unui copil plângând, folosindu-l drept muză pe fiul său.

Deoarece acesta nu putea să plângă la comandă, pictorul aprindea mai multe bețe de chibrit în fața lui, pentru al speria, știind că sărmanul copil se teme de foc. După mai multe zile de chin, micuțul, cu lacrimi în ochi, i-a strigăt tatălui “Tu să arzi!”, scrie turism.bzi.ro.

La doar două săptămâni după această întâmplare, băiatul a murit de pneumonie. Însă, la scurt timp, Giovanni Bragolina se stingea și el, în chinuri neînchipuite. Acesta a ars de viu, în propria casă. Se pare că blestemul fiului său l-ar fi ajuns.

Mai târziu, în 1985, pictura a fost găsită în Anglia. Apoi, s-a declanșat seria de incidente teribile, amintite.

Corpul nu minte niciodată! Ce fel de om ești, în funcție de forma urechilor! Ai curaj să încerci?... Energie pozitivă și aură pură! Bioenergeticianul Lidia Fecioru, invitat special în emisiunea „Dreptul la fericire”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x