Antena Căutare

„Bucureștiul se scufundă. Oamenii prind pește în beciurile caselor, iar apa atinge în unele locuri și trei metri”

Bucureștiul se afla sub ape, iar oamenii spun că în unele locuri, aceasta atingea chiar și trei metri. A fost una dintre cele mai mari dezastre ce a cuprins Capitala.

Bucureștiul se afla sub ape, iar oamenii spun că în unele locuri, aceasta atingea chiar și trei metri. A fost una dintre cele mai mari dezastre ce a cuprins Capitala.

În martie 1865, Bucureștiul se confrunta cu o mare problemă. Cursul Dâmboviței de la Grozăvești și până la Vitan a fost acoperit de un strat de apă, în unele locuri atingând chiar și trei metri.

Inundația a fost de-a dreptul dezastruoasă, afectând nu doar Capitala, ci întreaga țară. Numărul sinistraților atingea un număr copleșitor de mare. Circulația a fost oprită, iar oamenii avea mult de suferit din cauza faptului că alimentarea cu apă și alimente era îngreunată.

Domnitorul Alexandru Ioan Cuza a fost nevoit atunci să adopte o măsură de urgență prin care cerea desființarea morilor și a zăgazurilor de pe apele Dâmboviței.

Mahalalele au fost cele mai afectate. Oamenii erau refugiați în podurile caselor, confruntându-se cu foamea. Cu greu ajungea cineva la ei ca să le dea hrană. Unii încercau să prindă pește chiar în beciurile caselor.

Sursa: adevarul.ro

O fotografie cât o mie de cuvinte! Cum ar arăta Elvis Presley acum, la 80 de ani! Îl mai recunoşti?... Pare o femeie normală, dar ascunde un "amănunt" uluitor! Ea e prinţesa cu chip de Barbie şi trupul lui Hulk! A...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x