Ana Aslan, medicul român care a inventat leacul pentru tinereţea veşnică, Gerovital 3, a trăit 92 de ani și avea un stil de viață exemplar. Ce mânca femeia care a descoperit "elixirul tinereții". Dădea pacienților ei același regim pe care îl avea și ea.
Ana Aslan a trăit până la 92 de ani, când a fost învinsă de un cancer de colon, iar ea a rămas în istorie și pentru principiile sănătoase de viață.
Citește și: Blue Monday 2022. Cea mai tristă zi din an e pe 17 ianuarie
Mărturiile menajerei Anei Aslan. Ce stil de viață ducea femeia care a descoperit "elixirul tinereții"
Potrivit mărturisirilor făcute de menajerei acesteia, Ana Aslan își împărțea mesele astfel: mic dejun, gustare, prânz, pe care-l lua înainte de ora 13:30, iar cina între orele 18:00 -19:00.
”Întodeauna lua masa la 1:30, îmbrăcată, chiar dacă era singură la masă, cu o ţinută frumoasă, cu bijuterii, respecta acest ritual”, povesteşte Ioana Preda, menajera Anei Aslan.
De asemenea, ea mânca numai produse sănătoase și evita alimentele din conservă. Prefera carnea de vacă, peştele, pasărea, miel/oaie, porc, dar și ficatul, limba. Toate, însă, pregătite rasol sau făcute la cuptor.
"Avea şi mâncăruri preferate: supă de vită clară, cu crutoane, pătrunjel şi piper, crap pe varză murată, pană de somn, rasol de şalău cu lămâie, sărmăluţe fără orez, pilaf de pasăre, curcan, ciuperci cu caşcaval la cuptor. Şi avea şi o slăbiciune dulce: îi plăcea tortul Buturugă, făcut în casă.”, afirma fosta menajeră a Anei Aslan.
Citește și: Stilul de viață vegetarian sau raw-vegan
Dieta Anei Aslan. Ce mânca femeia care a descoperit elixirul tinereții
Ana Aslan, medic de profesie, își învăța pacienții să mănânce sănătos pentru a se vindeca și pentru a-și prelungi viața. Ea ține aceeași dietă pe care o impunea și pacienților săi. Stilul de a mânca a reputatului medic geriatru a fost dezvăluit de Ioana Preda, cea care i-a fost menajeră timp de 10 ani, potrivit Capital.
Acesta a avea reguli foarte stricte: totul trebuia să fie cât mai natural și evita mâncarea la conservă.
Citește și: Secretul numărul 1 anti-îmbătrânire. Iată ce spun medicii și care e concluzia lor
Programul de masă al Anei Aslan:
- Mic dejun
- gustare
- prânz (Ana Aslan lua prânzul la maximum 13:30),
- gustare
- cină (între 18:00 – 19:00).
Toată alimentația sa era bazată foarte mult pe legume, oferă organismului ceea ce el în mod natural are, dar din natură. Aceasta făcea și foarte multă mișcare.
Acesat nu evita însă nici carnea. Ea pune accent inclusiv pe carnea de miel și de oaie, dar nu recomanda carnea de porc: carnea de vită, peştele, pasăre, miel/oaie.
Apoi ar mai fi recomandat ficatul, limba, în general carne de la animalele care se hrănesc, la rândul lor, mai curat. Legumele erau recomandate nepreparate sau sufleuri. Desigur, recomanda ouăle și lactatele și evita pe cât posibil prăjelile.
Ana Aslan spunea: "A fi veșnic tânăr nu înseamnă să ai 20 de ani, înseamnă să fii optimist, să te simți bine, să ai un ideal în viaţă pentru care să lupți şi pe care să îl cucerești".