Antena Căutare

Ce a urmat după ce doi turiști străini au dat peste un urs care părea blocat într-un parapet, pe Transfăgărășan: „Să îl ajutăm?”

Un videoclip filmat de doi turiști străini pe Transfăgărășan a stârnit revolta multor români. După ce au filmat un urs blocat în parapet, cuplul a avut un dialog surăprinzător. Ce replică i-a deranjat pe mulți.

Doi turiști străini au dat peste un urs care părea blocat într-un parapet, pe Transfăgărășan. Ce a urmat | Capturi Instagram

Un videoclip filmat de doi străini pe Transfăgărășan face înconjurul internetului. Turiștii se plimbau cu mașina pe unul dintre cele mai spectaculoase șoșese din lume când au dat nas în nas cu un urs. Animalul sălbatic părea blocat într-o gaură dintr-un parapet de pe marginea drumului și între turiști a început o adevărată dezbatere.

VIDEO | Ce a urmat după ce doi turiști străini au dat peste un urs care părea blocat într-un parapet, pe Transfăgărășan

Întregrul filmuleț a fost filmat din mașină, asfel că turiștii nu au fost puși în pericol. Cu toate acestea, după ce au văzut că ursul pare blocat au dezbatut dacă ar trebui să îl ajute sau nu.

Dialogul celor doi a fost surprins pe tot parcursul videoclipului în timp ce filmau animalul.

Articolul continuă după reclamă

„O să fim unii dintre acei oameni?”, se aude ea spunând la începutul clipului făcând referire la cei care opresc să pozeze și să filmeze animalele sălbatice.

„Cred că e blocat. E un băiat de treabă”, spune el.

„Vrea doar să stea și să îi privească pe toți”, mai glumește tânăra.

„Nu cred că poate să iasă de acolo. S-ar putea să fie blocat”, completează băiatul.

„Ar trebui să îl ajutăm?!”, se întreabă fata.

„Nu!”, vine răspunsul lui scurt.

„Bună, ursule! Dă-mi niște salam”, au fost vorbele fetei înainte ca ursul să se ridice și aceasta să înceapă să țipe, speriată. „Nu o să mai ascult nimic din ce zici”, a mai adăugat aceasta.

Citește și: Avertisment pentru români. Riscă amenzi uriașe dacă hrănesc urșii. Ce a anunțat Mircea Fechet, ministrul Mediului

Cu toate acestea, înainte de a pleca de lângă animalul fioros care a ieșit foarte ușor de unde părea blocat, turiștii străini au tras o concluzie care i-a nemulțumit pe mulți români.

„Pare foarte morocănos. Arată a român”, au spus aceștia, înainte de a închide filmarea.

Videoclipul a fost postat pe o pagina de Instagram care promovează obiectivele turistice din țara noastră, însoțit și de o serie de avertismente.

„A fost o capcană! De fapt, NU era blocat! Nu hrăniți urșii de pe Transfăgărășan, indiferent cât de mult se prefac că sunt blocați. Acești „escroci” blănoși au învățat că turiștii nu pot rezista unui moment „domnișoară în primejdie”, dar credeți-mă - hrănirea lor nu face nimănui o favoare. Acesta nu este un film Disney; este natura, iar natura are reguli. Dacă vedeți un urs pe cel mai emblematic drum de munte din România, continuați să conduceți. Nu îl ajuți - îl înveți să cerșească.

În România trăiesc peste 6.000 de urși bruni, fiind una dintre cele mai populate țări cu urși din Europa. Din păcate, aceste întâlniri pe Transfăgărășan - odată rare - sunt acum aproape garantate. Dar hrănirea urșilor are consecințe. Ei își pierd frica de oameni, ceea ce duce la întâlniri mai frecvente și mai periculoase. Ca să nu mai vorbim de faptul că urșii obișnuiți sfârșesc adesea prin a trebui relocați sau, mai rău, eutanasiați. Doar anul trecut, incidentele cu urși din această regiune s-au dublat, toate datorită turiștilor care nu rezistă tentației de a juca Mama Natură cu gustările lor.

Așadar, dacă vă plimbați pe curbele Transfăgărășanului și zăriți un urs care își face cel mai bun număr de „vai de mine”, rezistați impulsului de a vă opri. Nu vreți să transformați maiestuoșii Carpați ai României într-un bufet de urși, nu-i așa? Ce ai face dacă un urs ți-ar bate la geam?”, se arată în descrierea postării.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Citește și: „Safari cu urși lângă Cetatea Poenari” Cât costă experiența promovată de agențiile de turism. Străinii se înghesuie să participe

La rândul lor, internauții au reacționat imediat. În doar câteva zile, clip-ul a strânds peste 27 de mii de aprecieri și multe comentarii.

„Arată românesc a fost o acuzație seriosă”, a remarcat cineva.

„Da, chiar nu știu cum să iau această declarație eu fiind pe jumătate român”, a reacționat alt internaut.

„Românii nu sunt morocănoși. Am locuit acolo. Ei sunt fericiți, primitori și generoși”, a mai adăugat altcineva.

Comoară de argint găsită de doi români. Monedele au o vechime de peste 2300 de ani... Ce este creatura bizară cu consistență vâscoasă care a invadat plajele. Cercetătorii o privesc nedumeriți: „Nu am mai vă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 11 octombrie. Mădălin și Dilinca au câștigat 15.000 de lei pentru Teodor
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 11 octombrie. Mădălin și Dilinca au câștigat 15.000 de lei pentru Teodor Vineri, 11.10.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x