Antena Căutare

Ce face și acum arată azi băiatul înfometat din Nigeria, care a emoționat întreaga planetă

În urmă cu cinci ani, fotografia unui copil din Nigeria care îndură foamea și se luptă între viață și moarte a devenit virală în toată lumea. Cum arată azi băiatul?

Anja Ringgren Loven, salvându-l pe micul Hope, copilul abandonat din Nigeria Galerie
Anja Ringgren Loven se afla într-o misiune umanitară în Nigeria atunci când s-a întâlnit cu băiețelul abandonat pe străzi | sursa foto: Profimedia

Omenirea se cutremura în ianuarie 2016, atunci când pe internet a apărut o fotografie în care o tânără cu părul blond stă pe vine pentru a oferi apă unui copil de câțiva ani din Nigeria, suferind de foame. Abdomenul umflat din cauza rahitismului, brațele scheletice și privirea pierdută a copilului timid au emoționat instant milioane de oameni.

Anja Ringgren Loven se afla într-o misiune umanitară în Nigeria atunci când s-a întâlnit cu băiețelul abandonat pe străzi. Coopilul a fost imediat dus la spital și internat, acesta aflându-se în stare critică.

Cum arată azi copilul din Nigeria care a fost la un pas să moară de foame

Ulterior s-a descoperit faptul că băiețelul fusese abandonat din cauză că sătenii îl bănuiau că este vrăjitor. În cultura locală există și azi numeroase astfel de credințe.

Anja Ringgren Loven a simțit că trebuie să îl salveze pe micuț, așa că l-a luat și l-a dus la cel mai apropiat spital. I-a pus numele Hope, care în limba română s-ar traduce prin „speranță”.

citește și: ”Fata din flori a lui Vladimir Putin”, imagini extravagante online. Cum arată Elizaveta, presupusa fiică a conducătorului Rusiei

După o evaluare atentă, medicii au ajuns la concluzia că micuțul are în jur de șase sau opt ani, în ciuda aspectuluil fizic. Cu adevărat uluitor este faptul că aceștia au concluzionat că nu este exclus ca băiatul să fi fost abandonat pe străzi pe vremea când avea doar trei ani.

Femeia care l-a salvat a dezvăluit apoi în diferite interviuri faptul că cel mic se afla într-o condiție greu de imaginat atunci când l-a luat și că timp de două săptămâni, starea acestuia a fost critică și medicii au fost destul de rezervați.

Descoperă mai multe fotografii cu băiețelul din Nigeria în GALERIA FOTO de mai sus

Totuși, Anja nu s-a lăsat și a decis să facă tot ce îi stă în putință pentru a-l salva pe micuț.

citește și: Fetița de 2 ani cu păr cărunt. De ce are micuța Mayah suvițe albe la o vârstă atât de fragedă

Patru ani au trecut de la momentul cu pricina și, în tot acest timp, femeia i-a oferit iubire, grijă și educație, în cadrul organizației Land of Hope, pe care chia rea a fondat-o. Și datorită gestului său salvator, băiatul nigerian a trecut printr-o transformare de-a dreptul uluitoare.

Azi, prichindelul cu brațe scheletice s-a transformat într-un puști vesel, inteligent, iubitor de școală, pasionat de arte și de frumos. Extrem de talentat, băiatul a reușit chiar să își vândă o parte din picturile realizate.

Pentru cei care nu știu, în Nigeria există anumite credințe populare potrivit cărora ghinionul sau necazurile dintr-o familie pot avea legătură cu ultimul copil născut, motiv pentru care foarte mulți ajung să îi abandoneze.

Femeia “greu de înecat”. Cum a supraviețuit scufundării Titanicului și altor două vase și cum a pierit în cele din urmă... La începutul anului viitor vor ajunge la Staţia Spaţială Internaţională primii turişti. Câți bani au scos din buzunar...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x