Antena Căutare

Femeia “greu de înecat”. Cum a supraviețuit scufundării Titanicului și altor două vase și cum a pierit în cele din urmă

Violet Jessop, o femeie cu origini irlandeze, a devenit întruchiparea curajului și a luptei neîncetate, după ce a supraviețuit scufundării Titanicului și a altor două nave.

violet jessop Galerie
Femeia “greu de înecat”. Cum a supraviețuit scufundării Titanicului și altor două vase și cum a pierit în cele din urmă | profimedia

Lupta ei cu moartea a început încă din copilărie. În mod miraculos, Violet a supraviețuit la trei dintre cele mai dezastruase scufundări ale secolului XX. Nu se poate spune exact dacă e vorba de noroc chior sau dacă Violet s-a zbătut din greu și a învins în lupta cu moartea.

Povestea cutremurătoare a lui Violet

Ea s-a născut în 1887 în Argentina, din părinți irlandezi, fiind unul dintre cei 6 copii care au supraviețuit în familia care initial avusese 9 prunci. Lupta ei cu moartea a început la o vârstă fragedă când în copilărie a fost diagnosticată cu tuberculoză. Violet Jessop a fost atât de puternică încât a combătutu boala care la acea vreme lua multe vieți.

La vârsta de 23 de ani, tânăra a decis să îi calce pe urme mamei sale, potrivit museumhack.com, și a devenit și ea stewardesă pe vase de croazieră. În 1910, ea a obținut un loc de muncă la bordul RMS Olympic. Deși totul părea că merge perfect, în 1911, nava s-a ciocnit cu HMS Hawke, o navă de război britanică.

Niciuna dintre cele două nave nu s-a scufundat, dar cu siguranță a fost o experiență ce ar fi convins pe oricine să renunțe la acest loc de muncă ce poate fi atât de periculos. În mod bizar, Violet a văzut totul ca pe o provocare și a continuat în acest domeniu.

Mai mult decât atât, când a apărut un anunț conform căruia se căutau stewardese pentru Titanic, tânăra a acceptat fără să stea pe gânduri. În 1912, din nefericire, Titanicul alovit un iceberg și s-a scufundat în Oceanul Atlantic.

Datorită regulii conform căreia femeile și copiii erau salvați primii de la bordul navei, Violet a ajuns pe o barcă de salvare, cea cu numărul 16, în timp ce un străin i-a lăsat în grijă și un bebeluș. La scurt timp după scufundarea vasului renumit, cei din bărcile de salvare au fost salvația de nava The Carpathia.

După ce a supraviețuit și acestei catastrofe, Violet nu a renunțat la meseria ei și a plecat pe vasul de croazieră HMHS Britannic. În timpul Primului Război Mondial, această navă s-a transformat în navă-spital, unde se tratau toți cei răniți în luptă.

Se pare că nava nu a rezistat foarte mult și 30 din cei 1.066 de pasageri ai săi au reușit să se salveze. În mod miraculos, Violet a supraviețuit din nou, dar de această data a avut o fractură craniană, după ce a sărit în apă și s-a lovit de elicea navei. Pe atunci, ea avea 29 de ani.

Cum a murit de fapt Violet Jessop

Deși a trecut prin aceste trei evenimente tragice care ar fi făcut pe oricine să renunțe, Violet a continuat să muncească pe nave de croazieră încă 34 de ani și s-a pensionat la vârsta de 63 de ani. La zeci de ani distanță, după acea fractură craniană, Violet a început să aibă dureri cumplite de cap și a mers la doctor. Se pare că acestea au apărut din cauza contuziei craniene suferite la scufundarea navei Britannic.

Bebelușul pe care ea l-a salvat de pe Titanic devenit adult a sunat-o pe Violet să îi mulțumească. Violet a rămas surprinsă pentru că ea nu povestise absolut nimănui despre faptul că salvase acel bebeluș. Norocoasa Violet a murit în 1971 din cauza unui atac de cord, iar jurnalul ei a fost găsit în 1996.

Cel mai păros bebeluș din lume a avut deja 5 joburi într-un an! Cum arată acum băiatul... Ce face și acum arată azi băiatul înfometat din Nigeria, care a emoționat întreaga planetă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x