Antena Căutare

Ce înseamnă dacă în fotografii apari cu ochii roșii. Când e cazul să te duci urgent la spital

Te-ai întrebat vreodată ce înseamnă dacă apari în fotografii cu ochii roșii? Află când este cazul să te duci de urgență la doctor.

Galerie
Descoperă care este motivul pentru care oamenii apar cu ochii roșii în poze | sursa foto: Shutterstock

Cu siguranță ți s-a întâmplat ca, măcar o dată în viață, să fi făcut niște fotografii în care apari ca și când ai avea ochii roșii. Acest fenomen apare atât dacă folosești o cameră cu film sau digitală, cât și dacă folosești telefonul mobil.

Descoperă în rândurile de mai jos care este cauza apariției ochilor roșii în poze și fotografii, dar și când este cazul să te îngrijorezi și să mergi de urgență la spital, la un control de specialitate.

Ce înseamnă dacă în fotografii apari cu ochii roșii. Când e cazul să te duci urgent la spital

Chiar dacă ți s-a întâmplat măcar o dată în viață să te simți deranjat sau stânjenit de faptul că ai apărut cu ochii roși în anumite poze sau fotografii, specialiștii te asigură că acest fenomen e chiar un semn bun. Mai mult decât atât, în cazul în care acest fenomen nu este prezent, atunci sunt șanse mari să fie vorba despre o condiție medicală.

Articolul continuă după reclamă

Citește și: A aflat că suferă de o boală rară și gravă după ce a privit mai atent o fotografie veche. Ce a îngrijorat-o

Ce se întâmplă, mai exact? Camerele pot determina ce se întâmplă în spatele ochilor, adică blițul folosit la fotografii luminează interiorul ochiului și scoate în evidență vasele de sânge. Potrivit Academiei Americane de Oftalmologie, o lumină roșie apare atunci când blițul luminează vascularizația ochiului.

„Dacă ochii se uită direct în camera de fotografiat șși culoarea reflectată din ambii ochi este roșie, atunci acest lucru este un semn bun, căci înseamnă că ambele retine sunt sănătoase și deloc obturate”, au spus specialiști de la Academia Americane de Oftalmologie, potrivit dailystar.co.uk.

Citește și: Un bărbat a vrut să-și pozeze mașina zdrobită în accident, dar a făcut o descoperire terifiantă. Ce a apărut în imagine

Sunt și cazuri când această lumină roșie nu se vede și poate fi semnul unui om care suferă de strabism. În cazuri foarte rare, absența unei lumini roșii poate fi semnul unui tip de cancer numit retinoblastom, care în foarte multe dintre situații este identificat la copii tocmai atunci când părinții observă aspectul ciudat al ochilor, în pozele de familie.

Printr-o astfel de situație a trecut și Andrea Temarantz, o mamă în vârstă de 42 de ani, care a descoperit boala de care suferă fiul său după ce i-a făcut o fotografie și a observat o strălucire albă, ciudată în ochiul stâng.

„Am observat o strălucire albă, nu m-am gândit prea mult la asta. Mă gândeam că este doar pentru că telefonul meu cu camera foto nu era atât de bun”, a zis mama.

Doar că indiferent cu ce telefon făcea poza, copilul său avea aceeași pată albă în ochi. Strălucirea care îi apărea în ochi copilului de fiecare dată când i se făcea poză cu bliț părea a fi un semn al unei tumori.

Călătorii s-au speriat când au văzut ce transporta o femeie într-o pungă din plastic. Cazul a cutremurat un aeroport înt... Care sunt cele mai bizare obiceiuri de nuntă din lume, ce te fac să te gândești că la români e chiar bine! Ce tradiții e...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 26 septembrie 2024. Codrin a câștigat suma de 5.000 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 26 septembrie 2024. Codrin a câștigat suma de 5.000 de lei Joi, 26.09.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x