Antena Căutare

Ce nu trebuie să lipsească din bucătărie pentru a avea noroc la bani. Mulți nu țin cont de asta

Există un obiect care nu trebuie să lipsească din bucătărie. Se spune că acesta ar avea noroc la bani, însă mulți români nu țin cont de această superstiție ce ar putea să-i îmbogățească.

Există un obiect care nu trebuie să lipsească din bucătărie | Shutterstock

De-a lungul timpului au existat o mulțime de superstiții și tradiții de care oamenii s-au legat pentru a-și schimba destinul. Mulți știu faptul că o oglindă spartă aduce șapte ani de ghinion sau mărunțișul nu trebuie aruncat din buzunar. În plus, se spune că banii primiți, fie vorba de salariu sau un împrumut, trebuie să stea în casă cel puțin o noapte pentru a nu influența norocul.

În ziua de astă sunt puțini români care mai acordă atenție acestor practici ce promit abundență financiară sau noroc în dragoste. De altfel, cei care vor să își influențeze situația materială apelează la un obicei care nu este atât de cunoscut pe meleagurile românești.

Citește și: Cele mai ingenioase metode de curățare a cuptorului cu microunde cu zero efort. Experții au dezvăluit secrete simple și eficiente

Este foarte important ca un obiect să nu lipească din bucătăria voastră dacă vă doriți să întoarceți banii cu lopata în viitorul apropiat. Acest lucru este foarte rar văzut în casele oamenilor. Cei bătrâni din anumite zone de sat ale țării mai țin cont de această superstiție.

Articolul continuă după reclamă

Ce trebuie să aibă un român în bucătărie pentru a avea noroc la bani

Încă de pe vremuri se vorbea despre talismane care ar putea aduce noroc pe plan profesional, amoros, financiar, dar și din punct de vedere al sănătății. Pe atunci, oamenii puneau mare accent pe astfel de superstiții ce ar putea să le schimbe complet viața.

Cel mai cunoscut simbol al abundenței rămâne potcoava. Așadar, din bucătăriile oamenilor nu trebuie să lipsească un astfel de talisman ce ar putea aduce noroc la bani. Există o mulțime de tradiții cu privire la acest obiect.

În unele regiuni ale României se spune că potcoava trebuie îndreptată în sus. Astfel, norocul nu o să se termine niciodată. Într-o altă zonă a țării se vorbește că acest talisman ar trebui să fie poziționat în partea opusă pentru că norocul ar putea curge peste noi, conform click.ro.

Ce alte superstiții legate de bani sunt respectate de români

Când vine vorba de banii, românii fac tot posibilul pentru a atrage norocul. Așadar, o superstiție în care mulți oameni cred este legată de momentul în care ne „mănâncă” palmele. Încă din bătrâni se spune că primim bani dacă ne „mănâncă” palma dreapta, în timp ce vom da dacă este stânga.

De asemenea, mulți știu că nu trebuie să ofere unui prieten sau unui apropiat un portofel gol. Acest lucru ar putea însemna pagubă financiară atât pentru cel care îl primește, cât și pentru cel care îl oferă. Este important ca în acesta să se afle o bancnotă sau măcar o monedă. Aceasta superstiție se aplică și în cazul genților.

Citește și: Se spală sau nu carnea de pui înainte de a fi gătită? Specialiștii răspund la întrebarea care stă pe buzele tuturor gospodinelor

O altă tradiție este legată de noaptea de Anul Noul. Pentru a avea parte de noroc la bani tot anul ce urmează, românii își pun o anumită sumă în buzunar. Este o regulă ca trecerea dintre ani să îi găsească cu bani în buzunar.

Ce este creatura marină cu gheare ca de urs care s-a năpustit asupra unor turiste. Vietatea uriașă a creat spaimă... Meniu cu adevărat inedit pregătit de miri la nunta lor. Invitații au rămas mască: „Cea mai neplăcută la care am fost vre...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
iUmor sezonul 17, 7 septembrie 2024. Deșteapta Pământului face show! Cosmin Natanticu o trimite direct în finală
iUmor sezonul 17, 7 septembrie 2024. Deșteapta Pământului face show! Cosmin Natanticu o trimite direct în finală Sambata, 07.09.2024, 22:45
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x