Antena Căutare

Superstiții în legătură cu rochia de mireasă. Ce se spune în popor dacă îți dai rochia mai departe

Sezonul nunților a început, iar multe cupluri așteaptă cu nerăbdare să meargă în fața altarului. Iată câteva superstiții legate de rochia de mireasă.

colaj trei femei probând rochii de mireasă și o potcoavă și un trifoi cu patru foi în iarbă Galerie
Este bine sau nu să dai rochia de mireasă? | Shutterstock

Ziua nunții este una dintre cele mai importante atât în viața femeilor, cât și în cea a bărbaților. De obicei, miresele sunt cele care petrec mai mult timp în căutarea rochiei perfecte.

Fie că știu deja ce își doresc, fie că sunt surprinse în timpul probelor, acestea pun mare importanță pe respectiva achiziție. Pe lângă estetică și tradiție, această este și o investiție financiară, fiind destul de costisitoare, în funcție de cerințele și așteptările fiecăreia.

Tocmai de aceea multe femei își doresc o parte din banii investiți înapoi, astfel că aleg să și vândă rochia sau să o împrumute.

Citește și: Daliana Răducan a decis ce rochie de mireasă va purta. Reacția savuroasă a lui Răzvan Simion: „Pot arunca o privire?”

Articolul continuă după reclamă

Superstiții în legătură cu rochia de mireasă. Ce se spune în popor dacă îți dai rochia mai departe

Rochia de mireasă este probabil cel mai important articol vestimentar din garderoba unei mirese. Din diferite motive, unele doamne aleg să o vândă după marele eveniment, să o doneze sau chiar să o ofere cadou.

De asemenea, este, de cele mai multe ori, un articol vestimentar voluminos, iar doamnele decid să renunțe la ea pentru a face loc altor lucruri.

Un alt motiv pentru care se ia decizia vânzării rochiei de mireasă este divorțul. Despărțirea de cel pe care l-au considerat partenerul de viață duce la hotărâri extreme, precum arderea pozelor, aruncarea obiectelor personale și vânzarea rochiei de mireasă. Acest gest este unul de eliberare de trecut și o hotărâre clară de a privi doar spre viitor.

Citește și: Adriana Trandafir va lipsi de la cununia religioasă a fiului său! De ce nu va fi prezentă actrița la evenimentul atât de important

Potrivit unei surse, există anumite superstiții în privința rochiei de mireasă. În unele zone, rochia de mireasă se primește moștenire de la mamă. Este o legătură de nedezlegat între femeile din familia respectivă. De asemenea, simbolizează respectul față de rădăcini.

O altă superstiție legată de înstrăinarea rochiei de mireasă este aceea că relația se va rupe odată vândută sau oferită cadou. Rochia de mireasă este văzută ca un elemen-cheie al căsniciei, astfel că eliminarea ei va duce la distrugerea legăturii dintre miri.

Mireasa, dar și mirele sunt îndemnați să respecte în ziua nunții o serie de tradiții pentru a avea parte de armonie în căsnicie. Multe sfaturi din popor țin de rochia de mireasă.

Citește și: Roxana Vancea face pasul cel mare. A găsit deja rochia ideală: „Când am pus-o pe aia s-a făcut liniște!” Când va avea loc cununia

Astfel că, se spune că dacă împrumuți rochia de mireasă de la altcineva vei atrage energiile negative ale respectivei persoane asupra ta și asupra căsniciei tale.

Cea mai populară superstiție în privința rochiei de mireasă este că nu trebuie să o vadă mirele înainte de ziua nunții. Se spune că va aduce ghinion dacă se întâmplă. De asemenea, are legătură și cu elementul de surpriză din ziua respectivă, de emoția mirelui când își vede mireasa.

Potrivit sursei menționate anterior, superstiția aceasta pornește din vremea căsniciilor aranjate, când mirii nu se vedeau până în ziua nunții.

Citește și: Ce trebuie să faci cu verigheta după divorț. Puțini știu cum e bine să procedeze, de fapt

O altă superstiție este legată de culoarea rochiei. Potrivit tradiției populare, rochia de mireasă trebuie să fie albă, simbolizând puritatea și inocența.

O altă superstiție ține de proba rochiei. Se spune că miresele nu au ar trebui să îmbrace rochia doar la probă și în ziua cununiei. Dacă probează rochia de mai multe ori aduce ghinion.

Acestea sunt cele mai cunoscute superstiții legate de rochia de mireasă, pe care multe mirese se străduiesc să le respecte pentru a nu atrage ghinionul în relația lor.

O femeie se afla la o plimbare la marginea orașului și a dat peste o comoară. Ce descoperire incredibilă a făcut... Ilie Ciocan este cel mai longeviv veteran de război. Cum arată la vârsta de 111 ani. Ce persoană importantă i-a transmis...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Mireasa sezonul 9, 25 iunie 2024. Elena s-a destăinuit în fața Mariei Lungu: Sunt îndrăgostită!
Mireasa sezonul 9, 25 iunie 2024. Elena s-a destăinuit în fața Mariei Lungu: Sunt îndrăgostită! Marti, 25.06.2024, 16:35
Ai sport în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x