Antena Căutare

Ce s-a întâmplat cu gemenii siamezi Shivanath și Shivram Sahu, care au refuzat să fie despărțiți prin operație

Gemenii siamezi Shivanath și Shivram Sahu împart același trup, dar au refuzat să fie despărțiți prin operație.

Gemenii siamezi din India, camasa, fundal verde
Ce s-a întâmplat cu gemenii siamezi care au refuzat să fie despărțiși printr-o operație | Getty Images

Shivanath și Shivram Sahu, din satul Khenda, din districtul Bazarului Baloda, India, au emoționat o lume întreagă în anul 2014, atunci când a apărut un video cu ei în timp ce se spălau și îmbrăcau.

Gemenii împart același trup de la talie în jos - au două picioare, dar 4 mâini. Ei au fost abordați de mai mulți doctori ce s-au oferit să îi despartă, dar cei doi au fost determinați să rămână împreună.

Potrivit unui articol din 2019, când cei doi tocmai împliniseră 18 ani, erau deja prea mari pentru a se opera, dar erau încântați cu decizia lor de a rămâne uniți, scrie Daily Mail.

Gemenii siamezi au refuzat să fie despărțiți prin operație

Într-un interviu acordat Barcroft TV în urmă cu un an, Shivanath a declarat: ”Nu putem fi separați acum nici dacă am vrea. Era posibil atunci când eram copii, dar acum e imposibil. Doctorii ne-au spus că nu mai putem fi operați.”

Citește și: Gabriel Ramos Gomez a fost numit ”Bărbatul-lup” pentru că are 95% din corp acoperit cu păr. De ce arată așa

”Dar oricum nu vrem asta. Vrem să rămânem așa. Avem un dar unic din partea lui Dumnezeu. Noi considerăm că avem două trupuri, dar un singur suflet,” a continuat el.

Cei doi s-au născut într-un mic sat de lângă Raipur, din centrul Indiei, și au fost slăviți de unii localnici drept încarnări divine. Se crede că cei doi împart același stomac, dar au alte organe independente precum plămânii, inima și creierul.

Ei au învățat să coboare scările singuri și chiar să și alerge în 6 membre pentru a se juca cu ceilalți copii din cartier, dincolo de activitățile zilnice precum spălatul, mâncatul și îmbrăcatul.

Citește și: Pielea Palomei Lira nu are tratament nicăieri în lume. De ce arată așa fața tinerei de 23 de ani

Gemenii sunt considerații unii dintre cei mai buni elevi ai școlii locale, spre mândria tatălui lor, Raj Kumar, ce a susținut decizia fiilor săi de a nu fi despărțiți printr-o operație.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Gemenii siamezi apar atunci când zigotul, celula inițială formată prin reproducerea sexuală, nu se separă complet. Se crede că acest fenomen are loc în 1 din 50.000 de nașteri, dar doar 1% din copii aflați în această situație trăiesc mai mult de 1 an, spre deosebire de Shivanath și Shivram Sahu, ce au celebrat vârsta de 18 ani.

Marc Wübbenhorst trebuie să bea 20 de litri de apă pe zi ca să nu moară! Cum e posibil... A purtat corset în fiecare zi timp de 3 ani pentru a avea cea mai mică talie din lume. La ce dimensiune îngrijorătoare a...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x