Pielea Palomei Lira nu are tratament nicăieri în lume. De ce arată așa fața tinerei de 23 de ani

Paloma Lira, în vârstă de 23 de ani, din Brazilia, a uimit o lume întreaga cu povestea ei și a dezvăluit că aspectul pielii sale nu are tratament nicăieri pe glob.

Paloma Lair a vorbit recent despre condiția sa extrem de rară

Instagram

Paloma Lira, o tânără în vârstă de 23 de ani din Sao Paulo, Brazilia, a vorbit recent într-un documentar al canalului de YouTube Truly despre viața sa și condiția de care suferă.

Pielea tinerei arată diferit, motiv pentru care a avut de suferit de pe urma poreclelor răutăcioase și privirilor curioase toată viața.

Paloma Lira are o condiție genetică rară, ce îi afectează aspectul pielii

Paloma Lira s-a născut cu o condiție genetică rară, lamellar ichthyosis congenitală, ce schimbă aspectul pielii sale. Boala genetică nu are niciun leac, nicăieri în lume.

Citește și: Doar 20 de persoane în toată istoria s-au născut ca ea. De ce arată așa fața Kawanei, la 22 ani

”Copiii erau răi, îmi dădeau porecle răutăcioase,” a declarat Paloma în mini-documentar. ”Dar mulțumită familiei mele, întotdeauna am ținut capul sus.”

”Îmi place să îi spun totul mamei mele,” a continuat tânăra. ”Ca în cazul tatuajului. I-am zis mamei că vreau să-mi fac unul și cred că a crezut că nu-mi voi face.”

Paloma a vorbit și despre tratamentul pe care îl folosește pentru a-și întreține pielea. Ea se spală pe față dimineața și seara, plus o dată după-amiaza, și își umezește constant pielea.

”Copilăria mea a fost cu probleme, pentru că nu știau copiii ce am. Mă întristam și veneam la mama și bunica și le povesteam și întotdeauna mă calmau.”

”Prin câte a trecut, eu zic ca e o adevărată luptătoare,” a declarat mama Palomei, Sandra. ”Doctorul a aflat că am o sarcină dificilă și a vrut să inducă avortul, dar am zis că nu vreau și că o să-i fac față. A zis că se va naște copilul cu malformații. Am zis să fie cum o fi. Oamenii vorbesc, dar mie nu-mi pasă. E în viață și merge.”

”Oamenii care au aceeași condiție genetică, după ce mi-am făcut tatuajul, au început să mă întrebe dacă am avut vreo reacție sau alergie, și dacă pot să își facă și ei,” a continuat Paloma despre tatuajele sale. ”Le-am zis că nu am avut nicio reacție sau alergie, nici n-au dispărut. Dar le spun că e relativ, depinde de piele. Chiar dacă e aceeași condiție, pielea poate să respingă sau să reacționeze.”

”Am început să mă machiez când aveam vreo 9 ani. Obișnuiam să iau machiajul mamei și să-l încerc,” a declarat Paloma. ”Îmi plac cel mai mult iluminatorul, tușul și genele. Folosesc orice tip de brand și orice tip de machiaj, nu am avut vreodată vreo reacție.”

Citește și: A fost poreclit “Omul șopârlă” după ce și-a despicat limba și umplut corpul de tatuaje. Cum arăta Erik Sprague înainte

Întrebată de ce vede atunci când se uită în oglindă, Paloma a spus că vede ”o Paloma mândră, căreia nu trebuie să-i fie frică de nimic, sau să îi pese de opinia cuiva. O paloma care poate face orice vrea ea.”

”Indiferent de ce condiție aveți, indiferent de orice, asta nu te poate opri să faci ce vrei, ce-și place și ce simți în inima ta. Nu trebuie să te dai bătut, trebuie să încerci în continuare, să nu-și pese de opinia altor persoane,” a încheiat tânăra de 23 de ani care are o boală genetică atât de rară, încât nu există tratament pentru ea nicăieri în lume.

Ultimele știri