Antena Căutare

Ce să nu bei niciodată înainte de culcare. Multe persoane fac asta, dar le distruge somnul

Cei mai mulți consumă această băutură înainte de culcare ca formă de recreere, însă nu își dau seama că le afectează somnul. Iată ce obicei să începi să elimini treptat!

Ce să nu bei niciodată înainte de culcare. Multe persoane fac asta, dar le distruge somnul Galerie
Ce să nu bei niciodată înainte de culcare. Multe persoane fac asta, dar le distruge somnul | Shutterstock

La fel cum dimineața, cele multe persoane și-au format obiceiul de a consuma cafea, iată că și seara oamenii și-au implementat anumite tabieturi, dar care însă pot deveni nocive pentru somn. Printre acestea, se numără consumul de alcool. Cu toate că pe moment ajută la relaxare, alcoolul poate veni și cu efecte adverse.

Citește și: Ce obicei avea Iuliana Pepene înainte de culcare, la America Express. Detaliile care nu s-au văzut la TV: „Nu se pot difuza”

De ce să nu consumi niciodată alcool înainte de culcare

Deși un pahar de vin poate fi considerat un adevărat răsfăț atunci când îți închei ziua, specialiștii avertizează că acest obicei poate veni și cu efecte secundare. Potrivit experților în somn de la Bed Kingdom citați de mirror.co.uk, alcoolul în combinație cu nicotina nu doar că dă dependență, dar afectează somnul.

Astfel, putem ajunge să ne trezim noaptea de mai multe ori. De asemenea, durata somnului este și ea afectată. Din acest motiv, recomandat ar fi să consumăm alcool cu patru ore înainte de culcare.

„În timp ce alcoolul te poate face să adormi mai repede, consumat aproape de culcare poate provoca somn fragmentat și poate fi cauza trezirilor frecvente pe parcursul nopții. Studiile au arătat că un consum de alcool cu patru ore înainte de culcare poate afecta negativ continuitatea și durata somnului, ducând la perioade mai lungi de <<trezire după debutul somnului>>, în care te trezești pe parcursul nopții și ai dificultăți să adormi din nou. Dacă întâmpini dificultăți în a rămâne adormit după ce ai băut seara, încearcă să îți bei ultima băutură cu aproximativ patru ore înainte să te culci pentru a te asigura că organismul tău a avut suficient timp să digere și să metabolizeze alcoolul înainte de a încerca să adormi.”, spun experții, potrivit mirror.co.uk.

Deși consumul de alcool poate avea efecte sedative care pot provoca relaxare și somnolență, unele studii mai arată că alcoolul consumat înainte de culcare poate agrava simptomele apneei în somn, potrivit sursei citate mai sus.

Citește și: Ce dezvăluie ora la care te culci despre tine și personalitatea ta. Ce spune despre tine dacă îți place să te trezești dimineața

Nuntă cu peripeții la Buzău. O nuntașă în stare de ebrietate a furat mașina lăutarilor, a făcut accident și apoi s-a cul... Ai un "IQ ridicat" dacă poți identifica toate cele 10 animale din imagine în doar 22 de secunde. Iluzie optică...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x