Antena Căutare

Copiii, oficial, în vacanță! Ce se întâmplă cu ei atunci când își schimbă programul obișnuit

A venit vacanţa cu trenul din Franţa. Pentru cei mici este ocazia perfectă să adune amintiri despre care să povestească apoi un an întreg, indiferent dacă ajung la bunici, în tabere sau rămân în oraş. Atenţie, însă! Specialiştii spun că cei mici ar putea fi afectaţi dacă sunt scoşi dintr-o anumită rutină.

A venit vacanţa cu trenul din Franţa. Pentru cei mici este ocazia perfectă să adune amintiri despre care să povestească apoi un an întreg, indiferent dacă ajung la bunici, în tabere sau rămân în oraş. Atenţie, însă! Specialiştii spun că cei mici ar putea fi afectaţi dacă sunt scoşi dintr-o anumită rutină.

Pentru Astrid, o puştoaică de zece ani stabilită cu familia în Suedia, vacanţa de vară nu are farmec fără câteva săptămâni petrecute la bunicii din Sibiu.

”Aici îmi place să mă joc Minecraft cu prietenii pentru că în Suedia nimeni nu vrea să se joace Minecraft. Pentru că, în Suedia, jocul popular este Fortnite şi aici e Minecraft.”, poveștete Astrid.

Cine nu are bunici la ţară sau în alt oraş, merge în tabere. Iar pentru noile generaţii distanţele sunt relative

”Va fi Untold, va fi mers la mare, excursii cu bicicleta.”, a mai povestit și Paul.

Va şi începe, se va şi termina vacanţa cu un proiect în Germania în legătură cu Europa şi cu Uniunea Europeană.

Într-o comună de lângă Sibiu, o găsim pe Dariana. Învaţă la un liceu din oraş, dar vacanţele şi le petrece acasă, în Şura Mare, unde are grijă de grădină.

Adolescenta şi-a făcut deja programul pentru toată vara: vrea să citească, să se bucure de natură şi să se relaxeze.

”Mă întâlnesc cu prietenii, ieşim la o cafea, la un suc. Asta fac cel mai des. Şi sunt implicată în voluntariate. O să merg la Festivalul de artă stradală, care se va desfăşura luna viitoare.”, a povestit Dariana, elevă.

Vacanţa nu înseamnă numai bucurie şi libertate. Programul diferit de cel din timpul anului i-ar putea afecta pe copiii obişnuiţi cu o anumită rutină şi le-ar putea crea stări de anxietate, atenţionează specialiştii. De aceea, este bine să îşi menţină acelaşi orar de somn sau de masă şi să nu stea mai mult în faţa ecranelor.

În România, sunt peste 3,5 milioane de elevi. Acestora li se adaugă preşcolarii. Mulţi dintre ei îşi petrec vacanţa tot la grădiniţă, pentru că părinţii nu au alternativă. În Bucureşti, doar 18 din 130 de grădiniţe de stat au program estival. Cine nu a prins un loc, va trebui să plătească cel puţin 1500 de lei pe lună, la un centru privat.

Bărbat din Constanța, filmat în timp ce torturează o pisică pentru a-și distra copilul: ”Mami, chinuim mâțe. Îi dăm cu v... Amazon ar putea folosi dronele nu doar pentru livrarea de colete ci şi pentru servicii de supraveghere video...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x