Antena Căutare

Ce se întâmplă dacă pui lămâi în cuptorul cu microunde. Întrebuințări și beneficii pe care nu le știai

Te-ai întrebat vreodată ce se întâmplă dacă pui o jumătate de lămâie în cuptorul cu microunde? O femeie a decis să facă acest experiment și a fost mia mult decât surprinsă atunci când a văzut rezultatele. Ce beneficii are acest fruct și la ce folosește?

mainile unei femei, punand un castron cu lamai inn cuptorul cu microunde Galerie
Puse în cuptorul cu microunde, lămâile au un efect uluitor | sursa foto: Shutterstock

Lămâile nu lipsesc din frigider atunci când pregătim rețete pe bază de pește, salate cu maionez, limonadă, ciorbe sau chiar deserturi. Totuși, puțini știu ce alte beneficii mai au lămâile, dar și ce se întâmplă dacă le pui în cuptorul cu microunde, pentru câteva minute.

Ce se întâmplă dacă pui lămâie în cuptorul cu microunde

Oricât de greu ar părea de crezut, acest fruct este un inamic împotriva grăsimilor. Stoarce zeamă (suc) de lămâie într-un castron cu apă, pune și cojile înăuntru și pornește cuptorul cu microunde pentru zece minute. Nu deschide imediat ușa, ci lasă aburul să se adune în interior. Apoi, folosind o lavetă sau o cârpă, curăță cu atenție suprafețele din interiorul cuptorului cu microunde. Poți folosi amestecul de apă și suc de lămâie din interior pe post de soluție de degresat, ca să insisți în zonele mai murdare. Vei vedea cât de ușor s-a curățat totul, dar și faptul că mirosurile au dispărut complet.

Citește și: Ce este kiwano, fructul care seamănă cu un pepene cu coarne

Dacă nu ai lămâie și totuși vrei să cureți cuptorul cu microunde, atunci poți folosi cu succes bicarbonatul de sodiu.

lamai in cuptorul cu microunde

Lămâile au numeroase beneficii și întrebuințări

Într-un caston trebuie să amesteci câteva linguri de bicarbonat de sodiu cu apă, pânăce obții o consistență asemănătoare laptelui. Vasul este introdus în cuptorul cu microunde și se pornește aparatul pentru câteva minute. Apoi, cu o lavetă, se curăță bine interiorul. Dispar nu doar petele și urmele de grăsime, ci și mirosurile neplăcute.

Ce beneficii are lămâia și la ce o mai poți folosi

La ce mai folosește lămâia? Amestecată cu niște bicarbonat de sodiu și consumată dimineața pe stomacul reglează tranzitul intestinal și previne apariția arsurilor. Poți folosi acest amestec ca mască de față sau de păr, dar și pentru a îndepărta petele de pe diferite țesături.

Citește și: Dieta cu lămâi, cea mai rapidă metodă de slăbit! Ce trebuie să faci ca să dai jos un kilogram pe zi

Extrem de bogate în vitamina C, B6, B12, E, fier, calciu, sodiu, fosfor, acid folic și magneziu, acestea sunt o sursă importantă de nutrienți și specialiștii ne sfătuiesc să le includem cât mai des în alimentația noastră. Lămâia ajută la tratarea diferitelor tulburări digestive, dacă este consumată sub formă de ceai sau amestecată într-o cană cu apă caldă. La răceli și gripe este un aliat puternic pentru sistemul imunitar. În plus, zeama de lămâie (sucul) ajută în cazul infecțiilor gâtului, litiazei biliare sau a arsurilor solare.

Nu de puține ori, medicii recomandă bolnavilor care suferă de hipertensiune arterială să consume regulat lămâi, pentru că vitamina C, potasiul și acidul folic îmbunătățesc sănătatea inimii și scad tensiunea arterială. Totuși, pe lângă beneficiile pentru sănătate, acest fruct are și alte întrebuințări.

Este excelent pentru a lustrui tot felul de obiecte sau pentru a preveni oxidarea fructelor și a legumelor.

Cum arată statuia Prințesei Diana. Detaliul pe care l-au observat Prințul Harry și Prințul William când au dezvelit omag... Un ou de găină, vechi de un mileniu, a fost descoperit intact. Experții au rămas uimiți. Care este explicația...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x