Antena Căutare

La ce folosește bicarbonatul de sodiu pus în cuptorul cu microunde. Efectele se văd imediat

Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu în cuptorul cu microunde? O femeie a decis să facă acest experiment, iar rezultatele au fost mai mult decât surprinzătoare. Bicarbonatul de sodiu se folosește în multe situații, fiind astfel un ajutor de nădejde.  

imagine cu mana unei femei care introduce un pahar in cuptorul cu microunde Galerie
o femeie a descoperit la ce folosește bicarbonatul de sodiu dacă este introdus în cuptorul cu microunde | sursa foto: Shutterstock

Bicarbonatul de sodiu este un ingredient nelipsit din casele românilor, acesta fiind folosit atât în bucătărie, cât și în restul gospodăriei. O femeie a decis însă să facă un experiment, ca să vadă ce se întâmplă dacă îl bagă la cuptorul cu microunde, timp de câteva minute. Nu mică i-a fost surpriza atunci când a descoperit ce s-a întâmplat.

Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu în cuptorul cu microunde

Pentru cei care nu știu, bicarbonatul de sodiu nu lipsește din bucătăriile celor care sunt fani ai prăjiturilor. Aceste ingredient poate înlocui cu succes praful de copt, căci are rol de agent de creștere și conferă diferitelor aluaturi o textură aparte, motiv pentru care se folosește preponderant la pregătirea rețetelor de gogoși, checuri, clătite americane sau brioșe.

Citește și: O femeie a băut bicarbonat de sodiu cu apă și apoi a așteptat! Ce a pățit

Bircarbonatul de sodiu folosește și la eliminatul petelor de pe haine sau de pe diferite țesături. Amestecat cu puțină zeamă de lămâie și turnat pe zona murdară, acesta ne poate ajuta să eliminăm cu ușurință petele. Mai mult decât atât, acesta folosește și la curățarea covorului. Tot ce ai de făcut este să îl torni cu grijă peste tot covorul, să aștepți timp de câteva minute ca să acționeze și apoi să îl cureți, folosind un aspirator. Vei observa că mirosurile neplăcute au dispărut ca prin minune.

O femeie însă a descoperit și ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu în cuptorul cu microunde.

Bicarbonatul de sodiu amestecat intr-un pahar cu apa

Bicarbonatul de sodiu are numeroase întrebuințări

Într-un caston, aceasta a amestecat câteva linguri din pudra albă minune cu apă, până a obținut o consistență asemănătoare laptelui. Vasul l-a introdus în cuptorul cu microunde, l-a pornit pentru câteva minute și apoi a așteptat.

Citește și: Beneficiile bicarbonatului de sodiu. 5 motive să nu îți lipsească din casă

La final, nu mică i-a fost surpriza atunci când a descoperit ce se întâmplase, de fapt. Mirosurile neplăcute și petele de grăsime au dispărut ca prin minune, Folosind o lavetă sau o cârpă, restul murdăriei din interior s-a curățat extrem de rapid, fără să mai fie nevoie de soluții scumpe și toxice pentru sănătate.

Bicarbonatul de sodiu folosește la numeroase alte lucruri din gospodărie, motiv pentru care nu trebuie să îți lipsească din casă. Turnat în vaza florilor, acesta acționează precum un conservant extrem de eficient și buchetul rezistă astfel mai multe zile.

Amestecat cu un pahar de apă și băut, acesta înlătură disconfortul gastric și senzația de arsură, dar poate fi la fel de bine folosit pentru a îndepărta mirosurile neplăcute din frigider, dacă lași pudra albă într-un vas descoperit, peste noapte, pe unul dintre rafturi.

Cum arată Seker Arslan, femeia care susține că e cea mai bătrână persoană în viață. Ar avea 119 ani... Vrea să devină cea mai musculoasă ”Barbie” din lume. Ce sumă enormă a cheltuit pentru transformarea incredibilă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x