Antena Căutare

Ce sunt cercurile colorate de pe pungile de alimente și ce reprezintă ele, de fapt. Explicația pe care nu mulți o știu

Descoperă ce sunt cercurile colorate de pe pungile de alimente și ce reprezintă ele, de fapt. Explicația este una surprinzătoare.

Galerie
Descoperă care este motivul pentru care există aceste cercuri pe pungile de alimente | Antena 1

Cu siguranță ai observat că pe pungile de alimente există anumite desene. Dacă te-ai întrebat vreodată ce sunt cercurile colorate de pe pungile de alimente și ce reprezintă ele, atunci descoperă în rândurile de mai jos care este explicația.

Ce sunt cercurile colorate de pe pungile de alimente și ce reprezintă ele, de fapt. Explicația pe care nu mulți o știu

Nu mai este o noutate faptul că este extrem de important să citim atent ambalajele diferitelor alimente pe care le cumpărăm pentru a le consuma. Totuși, ambalajul poate oferi informații nu doar despre brand și ingrediente.

În timpurile actuale, industria de ambalaje este în permanentă dezvoltare. Totuși, deși forma și dimensiunea lor diferă, un element comun sunt cercurile colorate de pe pungile de alimente.

Articolul continuă după reclamă

Cercurile colorate de pe pungile de alimente pot fi de diferite culori, precum roz, galben, albastru, negru, portocaliu, violet sau verde, dar pot fi și nuanțe diferite ale aceleiași culori. Aceste forme colorate se numesc tipare de culoare pentru tipografie sau spot de culoare și sunt acolo pentru a ajuta echipa de tipărire care imprimă ambalajele respective să aleagă culorile potrivite. Expertul în tipar Meg Schiraldi a explicat ce înseamnă mai exact acest detaliu:

Citește și: De ce nu e recomandat să cumpărăm alimente în ambalaje umflate. Care e riscul și cu ce explicație vin specialiștii

„Când ambalajul este tipărit, tehnicienii folosesc cercurile colorate pentru a verifica dacă cerneala este de culoarea și calitatea corectă. Ei compară culoarea cu ambalajele și cutiile tipărite din întreaga lume pentru a asigura consistența culorilor brandului,” a explicat Schiraldi.

Citește și: De ce portocalele sunt ambalate mereu în plase de culoare roșie! Explicația pe care trebuie neapărat s-o afli

„Cei mai mulți tipografi folosesc doar patru culori: cyan (albastru-verde), galben, magenta și negru. Dar unii tipografi au culori suplimentare, cum ar fi portocaliu, verde și violet. Acest lucru îi ajută să potrivească culori dificile, cum ar fi portocaliul de la Home Depot și violetul de la FedEx. De aceea, s-ar putea să vezi mai multe cercuri tipărite pe unele ambalaje – trebuie să verifice fiecare culoare de cerneală!”, a mai spus specialistul, potrivit rd.com.

Așadar, iată explicația! Cercurile colorate de pe pungile de alimente sau a altor produse ajută tipografii să potrivească culorile în timpul tipăririi ambalajelor alimentare și să mențină consistența brandului la nivel mondial. Asta înseamnă că poți să iei un pachet al unui produs care să arate la fel, indiferent de orașul sau țara din care îl cumperi.

O operă de artă modernă a fost aruncată la coș de către angajatul unui muzeu din Olanda, care a crezut că instalația e u...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 8 octombrie. Florin a oprit jocul la suma de 7.500 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 8 octombrie. Florin a oprit jocul la suma de 7.500 de lei Marti, 08.10.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x