Antena Căutare

De ce portocalele sunt ambalate mereu în plase de culoare roșie! Explicația pe care trebuie neapărat s-o afli

Dacă și tu ai observat că portocalele sunt mereu ambalate în plase de culoare roșie, atunci trebuie neapărat să afli și care este motivul din spatele acestui detaliu.

imagine cu o plasa roșie de portocale Galerie
Există un motiv pentru care portocalele sunt ambalate în plase roșii | sursa foto: Shutterstock

Cu siguranță ai observat faptul că portocalele sunt ambalate, de obicei, în plasă de culoare roșie. Puțini sunt cei care știu care este motivul.

Dacă vreun ambalaj al unui lucru cumpărat nu pare să aibă și un rol practic, atunci cel mai probabil el servește unui scop ce ține de marketing. Un exemplu cât se poate de concludent în acest sens este plasa roșie cu care sunt mereu ambalate diferite cantități de portocale, atât în hypermarket, cât și în micile magazine de cartier.

De sunt portocalele și mandarinele ambalate în plase de culoarea roșie

Oricât de greu ar părea de crezut se pare însă că nu este deloc întâmplătoare culoarea roșie a acestor plase. Celebra publicație Reader's Digest a publicat un articol în care arată faptul că acești săculeți au rolul de-a face clienții să-și dorească să cumpere produsul.

Citește și: Doi tineri au cumpărat o salată de la magazin și au încremenit când au văzut ce era în pungă. Ce se strecurase printre frunze

Care este explicația acestui fenomen? Potrivit unor studii, culoarea portocalie a fructelor iese mult mai bine în evidență mult mai bine atunci când este asociată cu roșul decât atunci când stă lângă galben, verde sau albastru.

Acest lucru ne face să percepem (în mod eronat sau nu) că portocalele sunt mai coapte” și mai intense la culoare, cel puțin la exterior, atunci când le vedem prin plasele de culoare roșie.

imagine cu portocale înpungi de plasă roșie

Află motivul pentru care portocalele sunt ambalate în plase roșii

Și fiindcă au această „putere”, săculeții cu pricina sunt folosiți și la ambalatul de mandarine, clementine, minole sau grapefruit, căci toate aceste fructe sunt portocalii.

Citește și: S-a agățat de viață cu toate puterile și i-a uimit pe medici! Un bebeluș născut la 22 de săptămâni, care era mic cât o pungă de zahăr, a supraviețuit: ”E un miracol!”

În cazul lămâilor, în schimb, se preferă plasele de culoare verde, pentru a pune în evidență cât mai bine galbenul. Dacă lămâile ar fi fost vândute în săculeți de culoare roșie precum alte citrice, atunci creierul ne-ar fi jucat ceva feste și ne-ar fi făcut să percem aceste fructe ca având culoare portocalie. Lămâile pot fi vândute și în pungi galbene, în timp ce fructele de lime sunt ambalate mai mereu în plase verzi, ca să se potrivească nuanței lor, arată cei de la mentalfloss.com.

Data viitoare când mai mergi la cumpărături, încearcă să vezi cum cei de la magazine recurg la tot felul de trucuri pentru a atrage atenția clienților De exemplu, o strategie folosită recent este ca pe rafturi, la nivelul ochilor clienților, să fie așezate produsele mai scumpe, în timp ce în partea de sus sau de jos, aproape de podea, să fie așezate produsele mai ieftine.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x