Antena Căutare

De ce nu e recomandat să cumpărăm alimente în ambalaje umflate. Care e riscul și cu ce explicație vin specialiștii

Atunci când mergem la o sesiune de cumpărături, trebuie să alegem cu grijă produsele de pe raft atunci când ne gândim că ele vor ajunge pe masă și vor fi servite de întreaga familie. Experții spun să fim atenți chiar și la ambalajul alimentelor.

Atunci când mergem la o sesiune de cumpărături, trebuie să alegem cu grijă produsele de pe raft atunci când ne gândim că ele vor ajunge pe masă și vor fi servite de întreaga familie. Experții spun să fim atenți chiar și la ambalajul alimentelor. | Shutterstock

Mersul la cumpărături pentru a pregăti mesele pentru întreaga familie este o plăcere de care se bucură fiecare gospodină. Atunci când mergeți printre rafturi și alegeți cele mai calitative produse pentru toți cei dragi, e important să fiți atenți și la ambalajele produselor.

Ce trebuie să faci dacă ambalajele alimentelor sunt umflate

În prezent, mulți producători continuă să aleagă să își ambaleze produsele în pungi sau recipiente de plastic care sunt sigilate în vid.

Citește și: De ce există obiectul alb din interiorul cutiei cu pizza. Mulți îl aruncă pentru că nu știu despre ce e vorba

Articolul continuă după reclamă

Atunci când pachetele cu legume congelate, pungile cu brânzeturi din frigidere sau pachetele cu mâncăruri semi-preparate sunt umflate, e cazul să evitați să cumpărați acele produse. Experții au venit și cu o explicație.

În timp ce unele alimente sunt menite să fie pufoase în starea lor naturală și proaspătă, altele trebuie să fie intacte atunci când sunt ambalate. Dacă ambalajul are altă formă, atunci puteți pune la îndoială calitatea produselor din interiorul pachetului. Află și care sunt alimentele neperisabile pe care e recomandat să le ai în casă în caz de urgență.

Majoritatea alimentelor care sunt ambalate în plastic au și aer la interiorul pungii, dar dacă punga de plastic e umflată și stă să pocnească, atunci termenul de valabilitate al produsului ambalat e posibil să fi expirat.

Explicația specialiștilor

Wei Zhang, un profesor care a studiat știința mâncării și un specialist în siguranța mâncării la Institutul de Tehnologie din Illinois, spune că alimentele perisabile sunt ambalate în plastic, cu puțin aer în pachet, pentru a preveni dezvoltarea microorganismelor.

Citește și: Cu cât se vor scumpi pâinea, carnea si laptele după explozia prețurilor la energie

De exemplu, cipsurile din cartofi sunt în ambalaje cu mai mult aer pentru a păstra textura cipsurilor și pentru a preveni sfărâmarea lor. Acest tip de ambalaj pentru cipsuri e normal, dar dacă ambalajul e mai umflat față de cum ar trebui să arate în mod normal, este de preferat să nu îl cumpărați, potrivit Reader’s Digest.

Alimentele aflate în ambalaje umflate nu înseamnă că sunt neapărat stricate. Dacă vă aflați într-o zonă la altitudine mare, atunci ambalajele se pot umfla din cauza presiunii. Cu toate acestea, majoritatea ambalajelor umflate pot semnala faptul că ceva nu e în regulă cu alimentele de la interior. Înseamnă că s-au dezvoltat microorganisme, iar cel mai dus acestea duc la stricarea alimentelor.

Cel mai indicat este să nu mai consumați aceste alimente pentru că ar putea conduce la indigestii, potrivit specialiștilor.

Zhang spune că umflarea ambalajelor produselor la alimentele uscate sau puțin umede, precum stafide sau unt de arahide, nu duc la stricarea alimentelor din interior pentru că nivelul de umiditate redus nu permite dezvoltarea microorganismelor.

Cel mai important este să verificăm mereu datele de valabilitate ale produselor pe care le achiziționăm, indiferent că vorbim despre alimente perisabile sau nu, și să evităm cumpărarea celor în ambalaje umflate.

De ce îți curge nasul atunci când mănânci picant. Iată ce se întâmplă în corp... De ce este stomacul tău zgomotos. Ce se întâmplă în organism și ce anume provoacă sunetele scoase de el...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei Miercuri, 20.11.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x