Antena Căutare

Ce sunt petele rotunde și colorate ca un curcubeu ce apar pe oale, tigăi sau cratițe din inox (oțel inoxidabil)

Te-ai întrebat vreodată de ce unele oale încep să prezinte după un timp niște pete oarecum rotunde, în culorile curcubeului? Descoperă care este explicația și de ce se formează acestea pe cratițe.

oala in timpul spalarii Galerie
Specialiștii au explicat de ce apar pete colorate pe oalele și tigăile din inox (oțel inoxidabil) | sursa foto: Profimedia

Dacă ai în casă oale, cratițe, ibrice sau tigăi din oțel inoxidabil, atunci cu siguranță ai observat că, după un timp de folosire, acestea încep să prezinte niște pete aproximativ rotunde și colorate parcă în toate culorile curcubeului. Uneori, oricât de mult ai încercat să cureți obiectul, acestea nu au dispărut.

Descoperă în rândurile de mai jos ce sunt aceste pete în culorile curcubeului și de ce se formează.

Ce sunt petele colorate de pe oalele și tăgăile din oțel inoxidabil (inox)

Mai ales dacă ești genul de persoană care gătește des, atunci cu siguranță ai prin casă tigăi, cratițe, ibrice sau oale din inox (oțel inoxidabil) și ai observat că, oricât de bine le-ai curăța, uneori acestea încep să prezinte anumite pete circulare, ce imită destul de bine culorile curcubeului Indiferent de soluțiile de curățare folosite, sunt situații în care acestea nu dispar.

Citește și: De ce nu trebuie să bei din paharele de la hotel sau pensiune. O fostă angajată a dezvăluit totul

Chiar dacă am reușit să folosim tot felul de trucuri pentru a scăpa de urmele de arsură de pe fundul oalelor sau al altor vase de gătit, aceste pete rotunde și colorate parcă au refuzat să dispară. Totuși, de ce apar acestea?

Oalele, cratițele, ibricele sau tigăile din inox (oțel inoxidabil) încep să prezinte după un timp niște pete rotunde ce imită spectrul culorilor din curcubeu, iar explicația este una cât se poate de simplă. Aceste vase de gătit conțin crom, un element chimic de culoare alb-cenușie. Numele său derivă de la cuvântul grecesc „chroma”, care înseamnă culoare, din cauza faptului că majoritatea compușilor săi sunt intens colorați! Rolul acestui metal este acela de-a preveni ruginirea vaselor de gătit din inox (oțel inoxidabil).

În combinație cu oxigenul, cromul va naștere unui adevărat curcubeu. Atunci când gătim în vase ce conțin crom, la contactul cu aerul și cu căldura, pot apărea aceste pete circulare colorat, arată cei de la tasteofhome.com.

Citește și: De ce nu trebuie să mănânci micul dejun oferit de hotel, ce este adesea inclus în prețul cazării. O angajată a dezvăluit totul

Totuși, specialiștii spun că nu ar trebui să ne facem griji, fiindcă totul este inofensiv. Dacă niciun truc de curățat nu a funcționat până acum, atunci poate că ar trebui să folosești un alt truc: oțetul!

Diluează niște oțet în apă și freacă zona cu petele colorate de pe oalele tale ca să scapi de aceste mici spectre colorate ce ți-au tot dat bătăi de cap. Vei vedea că petele similar curcubeului dispar ca prin minune și că vasele tale de gătit încep să devină iar strălucitoare.

Un bărbat a cumpărat o imagine la preț mic, dar apoi a ieșit la iveală „secretul”! Când a aflat despre ce e vorba, omul ... O femeie a vrut să se încalțe, dar a observat ceva straniu în pantof! Când a privit mai atent s-a speriat. Peste ce a da...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x