Antena Căutare

Cea mai mare DESCOPERIRE a omenirii. Aici a început totul!

De sute de ani, cercetătorii din toată lumea au încercat să găsească strămoșul comun al tuturor formelor de viață existente pe Pământ

De sute de ani, cercetătorii din toată lumea au încercat să găsească strămoșul comun al tuturor formelor de viață existente pe Pământ.

În cazul în care nu știați, teoria conform căreia toate viețuitoarele ar fi evoluat pe parcursul timpului dintr-un singur organism a fost propusă de către Richard Darwin în cartea ”Originea speciilor”.

Acum, oamenii de știință se pare că au reușit să obțină descrierea unui astfel de strămoș, numit LUCA. LUCA este, de fapt, o abreviere pentru ”Last Universal Common Ancestor” (ultimul strămoș comun universal).

LUCA ar putea să-i ajute enorm pe oamenii de știință care vor să afle originile vieții pe planeta noastră.

În prezent, pe Pământ există trei domenii ale vieții: Archaea, Eucaria și Bacteria. Conform site-ului Smithsonian, toate acestea ar fi evoluat dintr-un strămoș unicelular care ar fi trăit cu aproximativ patru miliarde de ani în urmă.

Află totul despre LUCA și vezi cum a adus viața pe Pământ.

Cel mai tare test! Poziția în care dormi spune totul despre tine! Cine doarme pe burtă are o fire critică... Cum arată astăzi fetița lui Steve Irwin, regretatul vânător de crocodili? Fanilor nu le-a venit să creadă ce frumoasă s-...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x