Antena Căutare

Cel mai batran britanic a murit la 110 ani: a vazut doua razboaie mondiale si 24 de premieri englezi

Cel mai batran britanic, Reg Dean, a murit la varsta de 110 ani si 63 de zile. Fostul preot a trait in timpul a doua razboaie mondiale si in timpul mandatelor a 24 de premieri englezi.

Reg Dean s-a nascut in Tunstall, Staffordshire, pe 4 noiembrie 1902 si a decedat sambata in casa lui din Wirkworth, Derbyshire. Fostul preot a devenit cel mai batran britanic in iunie 2010, dupa decesul lui Stanley Lucas, un locuitor din Cornwall, in varsta de 110 ani. A fost casatorit de trei ori, are un fiu si doi nepoti.

Britanicul a fost hirotonit la Biserica Anglicana in anii '20, iar in al Doilea Razboi Mondial a fost stationat la Burma, unde a servit in armata drept preot. In 1958, a devenit profesor la scoala Herbert Strutt, unde a lucrat timp de zece ani. S-a retras abia la 80 de ani din activitatea de preot.

A fost vegetarian mai mult de 30 de ani, insa Reg Dean spunea ca secretul logevitatii sale este, pur si simplu, lenea. La aniversarea a 109 ani, britanicul a spus: "Sunt membru al ilustrei fratii 'Oase lenese'."

In ultimii ani, a locuit la Waltham House, un centru pentru ajutorarea batranilor. "Am fost foarte intristati de moartea lui Reg Dean. A fost o inspiratie pentru noi toti si ii vom lipsi lipsa", a spus Helen Hart, managrul centrului.

sursa foto: unionradio.net

Un incepator in ale zborului a facut o aterizare spectaculoasa, pe doua roti... Pentru prima data, pe coperta celebrei reviste Vogue apare un fotomodel asiatic...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x