Antena Căutare

Cel mai lung pod de sticlă din lume, la 300 de metri deasupra pământului. Imaginile sunt fascinante dar terifiante

Construcţia celui mai lung pod de sticlă din lume se apropie de sfârşit. Zhangjiajie Grand Canyon Glass Bridge este situat deasupra Parcului Naţional Tianmenshan din provincia chineză Hunan, scrie descopera.ro. 

Construcţia celui mai lung pod de sticlă din lume se apropie de sfârşit. Zhangjiajie Grand Canyon Glass Bridge este situat deasupra Parcului Naţional Tianmenshan din provincia chineză Hunan, scrie descopera.ro.

Podul, aflat la 300 de metri deasupra pământului, ar trebui să fie gata la sfârşitul acestui an. Vizitatorii vor avea ocazia să admire peisajul fabulos al zonei montane, peste care se întinde sticla de aproximativ 430 de metri lungime şi cu o lăţime de aproape 6 metri.

În scopul de a reduce vibraţiile, care ar putea afecta structura podului, acesta a fost echipat cu peste 70 de bile de sticlă, fiecare cântărind circa 750 de kilograme, a spus Wan Tianbao, inginerul-şef al proiectului, pentru China Daily.

Curioşii nu au motive să se teamă pentru viaţa lor. Speciaştii au realizat peste 100 de teste, pentru a demonstra că podul rezistă la o greutate echivalentă cu cea a 800 de oameni.

"Nu vom avea doar un leagăn ataşat de pod, ci trei leagăne, inclusiv un leagăn gigant, care are o lungime totală de aproximativ 170 de metri", a declarat Joe Chen, directorul general adjunct al Zhangjiajie Canyon Tourism Management Company.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Mai există speranţă! Scrisoarea unui băieţel care a furat un con de brad dintr-o pădure face înconjurul lumii! Remuşcări... Experimentul anului! Studenții au spart un ou într-un pahar și au așteptat! În scurt timp, puiul fugea prin laborator! C...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x