Antena Căutare

Cel mai mare arbore genealogic din lume scoate la iveală detalii uimitoare!

Cu ajutorul unor date online referitoare la gradul de înrudirea a unor familii din Statele Unite, o serie de au întocmit cel mai mare arbore genealogic din lume, cuprinzând 13 milioane de oameni din 11 generaţii. În urma întocmirii acestuia, au iesit la suprafață detalii impresionante despre activităție oamenilor pe o perioadă de 350 de ani.

Cu ajutorul unor date online referitoare la gradul de înrudirea a unor familii din Statele Unite, o serie de au întocmit cel mai mare arbore genealogic din lume, cuprinzând 13 milioane de oameni din 11 generaţii. În urma întocmirii acestuia, au iesit la suprafață detalii impresionante despre activităție oamenilor pe o perioadă de 350 de ani.

Arborele genealogic este o reprezentare grafică între urmașii unei persoane, pentru a arăta schematic gradul de înrudire al acestora în diferitele familii între ele. Procesul de pregătire a arborelui genealogic al unei persoane sau a unei familii este o parte a științei genealogiece sau chiar și de etnografie, conform wikipedia

Oamenii de ştiinţă au adunat extrem de multe date reușind să creeze arborele genealogic care cuprinde 13 milioane de indivizi ce au trăit în perioada 1650 - 2000, majoritatea trăind în Europa şi America de Nord

Studiul în urma cercetării arborelui genealogic, scoate la iveală detalii cu privire la tiparele longevităţii, căsătoriile (între rude), migraţia şi relaţiile genetice, potrivit Science Alert.

Articolul continuă după reclamă

Sperăm că acest set de date poate fi util pentru savanţii care cercetează un spectru de alte subiecte”, a precizat Yaniv Erlich, genetician la MyHeritage, unul dintre membrii echipei care a întocmit arborele genealogic.

Au ieşit la iveală detalii interesante cu privire la schimbările populaţiei din acele regiuni.

De exemplu, femeile aveau tendinţa de a se deplasa mai des decât bărbaţii, iar bărbaţii călătoreau pe distanţe mai lungi, ajungând în state diferite.

Erlich sugerează că acest lucru avea de-a face cu situaţia economică de atunci:

O posibilă explicaţie este aceea că bărbaţii tindeau să stea în localitatea de baştină datorită oportunităţilor economice mai bune: probabil un magazin sau pământ pe care le-au moştenit”, afirmă cercetătorul.


Evenimentele majore au avut un impact major (război sau criză economică), ceea ce însemna că bărbaţii se deplasau pe distanţe mai mari pentru a se stabili acolo.

De asemenea, progresul în tehnologiile de transport a coincis cu migraţii mai lungi, oamenii care se năşteau înainte de 1800 aveau tendinţa de a-şi găsi partener în proximitate, pe o rază de 8 kilometri, comparativ cu o medie de 19 kilometri în 1850 şi 100 de kilometri în 1950.

Interesant este faptul că cei care se căsătoreau în timpul dezvoltării infrastructurii de transport de la sfârşitul secolului al XIX-lea, aveau tendinţa să se căsătorească cu o rudă, mai des decât predecesorii lor.

Mai mult decât atât, nivelul de detaliu al noii hărţi a permis cercetătorilor să analizeze gradul cu care genele ne-au ajutat să trăim mai mult.

În acest studiu, s-a observat că geneticul contribuie cu doar 16% din necesarul pentru atingerea unei vârste avansate, spre deosebire de procentul de 25% găsit în alte studii.

Cinci persoane au murit în urma unor ploi torențiale! Autoritățile sunt în alertă maximă după tragedia petrecută astăzi... Jocurile copilăriei. Top 5 cele mai vechi, dar interesante, jocuri în aer liber...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 31 octombrie 2024. Andreea și Andra au câștigat suma de 25 000 lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 31 octombrie 2024. Andreea și Andra au câștigat suma de 25 000 lei Joi, 31.10.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x