Antena Căutare

Cel mai scandalos secret al lui Albert Einstein! Fiica lui i-a devenit… nepoată! Fata a ajuns nevoiașă! Câți bani i-a lăsat geniul moștenire

Albert Einstein ar fi avut un secret scandalos. Geniul ar fi avut o fiică ilegitimă, care a fost adoptată de unul dintre fiii lui și, astfel, a ajuns să îi fie nepoată. Deși a avut studii universitare, fata s-ar fi confruntat cu sărăcia și ar fi ajuns la un moment dat nevoiașă.

Albert Einstein ar fi avut un secret scandalos. Geniul ar fi avut o fiică ilegitimă, care a fost adoptată de unul dintre fiii lui și, astfel, a ajuns să îi fie nepoată. Deși a avut studii universitare, fata s-ar fi confruntat cu sărăcia și ar fi ajuns la un moment dat nevoiașă.

Evelyn Einstein a fost născută pe 28 martie 1941, în Chicago, dar a primit numele geniului după ce a fost adoptată de unul dintre fiii lui, Hans Albert Einstein. Adopția a iscat speculații privitoare la adevărata identitate a ei.

Mai târziu, Evelyn Einstein a povestit că i s-a spus, în copilărie, că este, de fapt, fiica ilegitimă a marelui geniu, dintr-o relație pe care el a avut-o cu o dansatoare de balet în vârstă de 16 ani, Joan Hire.

Evelyn Einstein l-a văzut foarte rar pe marele geniu. Ea locuia alături de Hans Albert Einstein și familia lui în California, iar marele fizician se afla la Princeton, New Jersey.

Eveyn a obținut o diplomă de master în literatură medievală la Universitatea din California. Nepoata sau fiica ilegitimă a lui Albert Einstein a învățat patru sau cinci limbi străine.

„Nu este ușor să fii un Einstein. Când eram la școală, în anii 1960, în Berkeley, nu puteam niciodată să îmi dau seama dacă băieții erau interesați de mine sau de numele meu”, i-a mărturisit ea lui Michael Paterniti, care a publicat cartea „Driving Mr. Albert: A Trip Across America With Einstein’s Brain”.

Cel mai scandalos secret al lui Albert Einstein! Fiica lui i-a devenit… nepoată! Fata a ajuns nevoiașă! Câți bani i-a lăsat geniul moștenire

Ea a mai declarat, în mai multe interviuri, că membri ai familiei și prieteni de-ai ei i-au spus, în repetate rânduri, că, de fapt, este fiica lui Albert Einstein. Frieda, soția lui Hans Albert Einstein, ar fi declarat cuiva că adopția lui Evelyn a reprezentat o favoare pentru marele geniu.

Totuși, nimeni nu a avut dovezi în acest sens. Evelyn a fost cât pe ce să facă un test ADN, folosind o bucată din creierul lui Albert Einstein. Însă, nu a mai primit proba, ce ar fi trebuit să fie un dar pentru ea, de la Thomas Harvey, medicul legist care a furat creierul geniului, pentru a-l studia.

A avut o căsnicie eșuată și s-a confruntat cu sărăcia

Evelyn Einstein s-a căsătorit cu un profesor de antopologie, Grover Krantz, în 1964, dar a divorțat, 13 ani mai târziu. S-a mutat cu tatăl ei adoptiv. Însă, după ce el a murit, în 1973, Evelyn s-a confruntat cu sărăcia. A susținut că a ajuns nevoiașă, a dormit în mașina ei și a căutat mâncare în gunoaie.

Evelyn a fost implicată într-un proces de judecată din interiorul familiei Einstein. Un nepot de-ai ei, Thomas Einstein, fiul lui Bernhard Einstein, a fost acuzat că a ascuns de restul familiei mai multe scrisori personale ale geniului, în valoare de 15 milioane de dolari. S-a ajuns la un acord, în 1996, dar nu au fost divulgate date despre acesta.

La vremea procesului, Evelyn Einstein se afla într-un scaun cu rotile. A suferit de cancer la sân și a avut probleme cu ficatul.

O prietenă apropiată a lui Evelyn Einstein, Michele Zackheim, a descris-o drept „o femeie inteligentă și cu simțul umorului”. Însă, Evelyn a suferit de depresie.

Perseverentă, Evelyn Einstein a reușit să se redereseze și să se mute alături de alte trei femei într-o locuință din Berkeley. A început să primească o pensie de dizabilitate și și-a câștigat banii lucrând, între altele, în poliția animalelor sau ca și casier la o bancă.

Ea a susținut că marele geniu i-a lăsat doar 5.000 de dolari. Restul ar fi fost lăsat Universității Ebraice din Ierusalim. Potrivit unei liste ce a fost publicată de Forbes, numele lui Albert Einstein a generat, după moartea lui, 10 milioane de dolari, sumă din care Evelyn nu a primit nimic. Înainte de a muri, a cerut bani, ca moștenitoare a lui Albert Einstein, dorind să se interneze într-un azil pentru bătrâni.

Până când a murit, la 70 de ani, pe 13 aprilie 2011, Evelyn Einstein a locuit într-o casă din orașul Albany, New York.

Peste patru milioane de persoane riscă să nu își mai poată procura hrană în Bangladesh. 675 de voluntari au fost trimiși... Una dintre cele două roci selenare pe care România le-a primit de la americani e dată dispărută...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov Sambata, 13.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x