Antena Căutare

Cele mai spectaculoase imagini ale anului 2012

Se spune ca o imagine face cat o mie de cuvinte. Este si cazul stirilor care au facut inconjurul planetei in 2012. Am privit fascinati ceremoniile cu ocazia jubileului Reginei Elisabeta a doua a Marii Britanii dar si Olimpiada de Vara de la Londra. Am urmarit cu sufletul la gura saltul din stratosfera al lui Felix Baumgartner. Dar am fost si infricosati de distrugerile aduse de uraganul Sandy.

Jubileul de diamant al Reginei Elisabeta a doua a fost un moment de celebrari in tot Regatul Unit al Marii Britanii. Momentul-cheie, insa, a fost marea defilare de pe Tamisa a flotei regale pe 5 iunie. Ambarcatiunea regala in rosu si auriu, avand-o la bord pe suverana imbracata in alb, a condus parada navala care a durat aproape patru ore.

Un milion de supusi au urmarit evenimentul istoric de pe malurile Tamise, in timp ce alte cateva milioane de oameni au asistat la parada din fata televizoarelor. O luna mai tarziu, Londra a fost din nou in atentia lumii intregi. De aceasta data, cu ocazia Jocurilor Olimpice de Vara. Ceremonia de deschidere de pe 27 iulie a fost una spectaculoasa.

Un spectacol demn de un film de Oscar a avut loc pe Stadionul Olimpic din capitala Angliei, in prezenta a 80.000 de spectatori si a zeci de sefi de stat si de guvern. Si de aceasta data regina Elisabeta a doua a fost in centrul atentiei, cand Daniel Craig in rolul lui James Bond a escortat-o pe stadion cu elicopterul.
Intregul show a costat 27 de milioane de euro. Nici ceremonia de inchidere a Jocurilor nu a fost cu nimic mai prejos. Cel mai asteptat moment a fost momentul Spice Girls, reunite in formula completa, special pentru acest eveniment grandios.

Nu putem trece cu vederea ceremonia de decernare a premiului Nobel pentru Pace de la Oslo din 11 decembrie. Laureatul: Uniunea Europeana. Iar dupa ceremonie a urmat un concert memorabil cu un moment suta la suta romanesc: recitalul oferit de Fanfara Ciocarlia.

Cei 12 membri ai Fanfarei au cantat in fata unui public select. Pe aceeasi scena, au mai concertat Kylie Minogue, Seal si Jennifer Hudson. Gazdele spectacolului au fost actorii Sarah Jessica Parker si Gerard Butler.

Un moment fabulos al anului 2012 a fost saltul istoric din spatiu al austriacului Felix Baumgartner. Barbatul a sarit din stratosfera, de la aproape 39 de kilometri distanta de Pamant, a depasit viteza sunetului si a supravietuit! Saltul lui Baumgartner a durat aproximativ 8 minute, prilej cu care austriacul a batut un record mondial care dura de peste patru decenii. Fusese stabilit in 1960 de un fost colonel in armata americana.

Apocalipsa mayasa care pana la urma nu s-a adeverit pe 21 decembrie 2012 a reprezentat un alt prilej de ceremonii grandioase. Cele mai impresionante au fost cele din Guatemala, Honduras si Belize.

Anul 2012 a fost marcat si de o serie de evenimente tragice. Pe 17 ianuarie, pachebotul Costa Concordia, cea mai mare nava de pasageri din lume, cu 4.200 de oameni la bord, a naufragiat in apropiera insulei Giglio din Italia. 30 de oameni au murit si alti 2 sunt dati disparuti si acum, la aproape un an de la tragedie.
De departe insa cel mai dramatic eveniment a fost Uraganul Sandy, care a distrus totul in cale.

Uraganul-record, cu un diametru de peste 800 de metri, a ucis si a produs pagube in 21 de state. Sandy nu a iertat Statele Unite, dar nici Canada si Caraibele. Uraganul a ucis 250 de oameni si a provocat distrugeri de ordinul zecilor de miliarde de dolari.

Cu noroc in 2013! Primii copii veniti pe lume in noul an... Previziunile astrale pentru anul 2013: Cum vom sta cu banii in noul an...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x