Antena Căutare

Cerul din Finlanda a făcut spectacol în culorile curcubeului. Cum a surprins o fotografă fenomenul atmosferic extrem de rar

Cerul din Finlanda a reprezentat un adevărat spectacol natural pentru cei care au avut ocazia să îl privească. Află din rândurile de mai jos cum s-a format fenomenul, dar și cum l-a surprins fotografa care a imortalizat momentul.

cerul din finlanda, „pictat” în culorile curcubeului, într-un decor plin de zăpadă Galerie
Cerul din Finlanda a făcut spectacol în culorile curcubeului. Cum a surprins o fotografă fenomenul atmosferic extrem de rar | Profimedia

Pe cerul din Finlanda a putut fi observat un fenomen atmosferic extrem de rar, însă creatoarea de conținut, Rebecca Paviola, a fost acolo exact la momentul potrivit să filmeze peisajul inedit, potrivit Newsweek, citat de Digi24.

Citește și: Un nor spectaculos care a creat iluzia unui OZN și-a făcut apariția pe cerul din Turcia. Care e explicația meteorologilor

Momentul în care a fost surprins cerul Finlandei în culorile curcubeului

Fotografa recunoaște că a fost persoana potrivită la momentul potrivit, pentru că, fix în clipa în care a deschis usa de la cameră, s-a trezit cu acest spectacol în fața ochilor:

„Eram în apropiere de Lacul Inari și doar ce mă trezisem.”, a povestit Paviola. „Am deschis ușa de la cameră și am zărit acest spectacol pe cer. Arăta ca un tablou!”, a mai adăugat aceasta, potrivit surselor menționate mai sus.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Fenomenul extrem de rar mai este cunoscut și sub numele de nori de sidef, datorită strălucirii lor care bate în culorile curcubeului.

Acești nori se formează la temperaturi extrem de joase (la sub -77 de grade Celsius) în stratosferă, între 15.000 și 25.000 de metri altitudine, potrivit sursei menționate mai sus.

Citește și: Fenomen bizar, surprins de camerele de supraveghere din casă. Femeia s-a speriat când a văzut ce merge noaptea prin cameră

Detaliul care face ca acest fenomen să fie unul special

Se pare că foarte puțini nori se formează la această altitudine, pentru că este foarte puțină umiditate în aer. Datorită acestui detaliu, fenomenul surprins de către Rebecca Paviola este unul inedit:

„Nu am văzut niciodată un spectacol asemănător.”, a spus Paviola, citată de sursa menționată mai sus.

De regulă, acest fenomen polar apare atunci când se amestecă puțina apă din stratosferă și formează cristale de gheață minuscule care plutesc spre nori. Efectul de curcubeu se produce atunci când aceste cristale interferează cu lumina, potrivit sursei menționate mai sus.

Fenomenul este mai vizibil la răsărit sau apus, atunci când norii sunt gri, iar Paviola a confirmat acest detaliu, spunând că spectacolul a putut fi observat timp de două ore la răsărit.

Deși este un fenomen spectaculos, se pare că formarea sa pe cer produce și un risc asupra mediului înconjurător: norii pot contribui la descompunerea stratului de ozon al Pământului care ne protejează de radiația periculoasă a Soarelui, potrivit surselor citate mai sus.

Citește și: Ce a fost norul uriaș din Iași care i-a speriat pe locuitorii orașului. Pe cer a avut loc un fenomen ciudat

Vezi mai multe ştiri externe în secţiunea de pe observatornews.ro

Iluzie optică virală! Poți să găsești calul din pădure? Doar cei cu ochi de vultur reușesc în mai puțin de 8 secunde... Ce numere să joci la loto 6 din 49, fiindcă sunt extrase des și sunt câștigătoare. Listă cu frecvența numerelor câștigăt...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x