Antena Căutare

Cine este cea mai bătrână persoană în viață, după moartea călugăriței Lucile Randon. Femeia este activă pe Twitter la 115 ani

Maria Branyas Morera din Spania este cea mai bătrână persoană în viață la 115 ani și 321 de zile.

cea mai batrana persoana in viata Galerie
Cine este cea mai bătrână persoană în viață, după moartea călugăriței Lucile Randon. Femeia este activă pe Twitter la 115 ani | Profimedia, Facebook

Mai mult decât atât, femeia este un utilizator înrăit al platformei Twitter, conform Guinness World Records, citat de Nypost.com.

Citește și: Fiica Adrianei Iliescu, cea mai bătrână mamă din România, a împlinit 18 ani. Cum arată în prezent Eliza Maria

Povestea celei mai bătrâne femei din lume. Are cont de Twitter

Conform descrierii ei de pe contul de Twitter, Maria spune că este „foarte bătrână, dar nu naivă”, iar asta pentru că le oferă internauților cuvinte înțelepte în majoritatea postărilor ei, publicate cu ajutorul fiicei sale.

Ea a preluat săptămâna aceasta impresionantul titlu „de cea mai bătrână persoană din lume în viață”, după ce călugărița franceză Lucile Randon, alias sora Andre, a murit la vârsta de 118 ani.

Originară din San Francisco, Maria Morera s-a născut în 1907, la un an după ce părinții ei au emigrat în America. Cu toate acestea, s-au întors în Spania opt ani mai târziu, stabilindu-se în regiunea de nord-est a Cataloniei, unde Maria încă locuiește.

În ultimii 22 de ani, ea a locuit la azilul de bătrâni Residència Santa María del Tura.

„Este sănătoasă și continuă să fie recunoscătoare pentru atenția pe care a generat-o această aniversare”, scrie în comunicatul emis de conducerea casei de bătrâni.

Morera are trei copii, 11 nepoți și 13 strănepoți. În 2020, ea a primit titlul de cea mai bătrână supraviețuitoare a COVID-19 din lume, dar mai târziu a fost detronată de altcineva.

„Viața nu este eternă pentru nimeni... La vârsta mea, încă un an este un cadou, o sărbătoare umilă, o nouă aventură, o călătorie frumoasă, un moment de fericire. Să ne bucurăm de viață împreună”, a scris ea într-o postare pe Twitter.

Citește și: Emmanuel Macron are o soție cu 25 de ani mai în vârstă. Care a fost reacția părinților la aflarea veștii că se iubește cu Brigitte

Călugărița Lucile Randon s-a stins din viață la 118 ani

Cea mai bătrână persoană din lume, care s-a bucurat de ciocolată și de un pahar de vin zilnic, s-a stins din viață la 118 ani, scrie presa străină.

Călugărița franceză, numită și sora Andre, a primit titlul pentru cea mai în vârstă persoană de pe glob în aprilie 2022.

Lucile Randon s-a născut la 11 februarie 1904 – în același an în care Theodore Roosevelt a fost ales președintele Americii. Ea a fost profesoară și guvernantă care a avut grijă de copii în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Apoi a petrecut aproape trei decenii lucrând cu orfanii și îngrijind bătrânii de la un spital francez, înainte de a deveni călugăriță catolică în 1944.

Trecând prin pandemia de gripă spaniolă din 1918, ea a câștigat și bătălia cu COVID-19 în anul 2021. A fost testată pozitiv pentru coronavirus, în timp ce se afla în azilul de bătrâni, dar nu a prezentat niciun simptom.

La acea vreme, ea a spus că nu o deranjează să moară când a fost întrebată dacă îi era frică de COVID.

Un microbiolog a testat la microscop un loc din bucătărie și ce a descoperit i-a îngrozit pe mulți! Este cel mai contami... Câștiga un salariu uriaș, însă a demisionat după doar trei luni. Ce meserie avea angajatul care câștiga 150.000 de dolar...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x