Călugărița Lucile Randon, cea care a fost desemnată „cea mai bătrână persoană din lume”, a murit la 118 ani și 340 de zile.
„A murit la 2 dimineaţa. Există o mare tristeţe dar ea şi-a dorit asta, a fost dorinţa ei să se alăture fratelui ei iubit. Pentru ea, este o eliberare”, a declarat David Tavella, responsabil cu comunicarea la unitatea de cazare pentru persoanele vârstnice dependente Sainte-Catherine-Labouré din Toulon, potrivit BBC.
Sora Andre avea o relație specială cu fratele ei, una dintre amintirile cele mai de preț fiind legată de momentul în care s-au întors în siguranță de la luptele de la sfârșitul Primului Război Mondial.
Povestea de viață a călugăriței Lucile Randon
Născută în 1904 în sudul Franței, Sora Andre, așa cum mai era cunoscută Lucile Randon, a trăit două războaie mondiale și și-a dedicat o mare parte din viață catolicismului.
Sora André s-a născut într-o familie protestantă, dar mai târziu, la vârsta de 26 ani s-a convertit la catolicism, înainte de a fi botezată.
Mânată de dorința ei de a „merge mai departe”, ea s-a alăturat unui ordin de călugărițe cunoscut sub numele de fiicele Carității la aproximativ 15 de ani după decizia ei de a se alătura Bisericii Catolice.
Care a fost secretul unei vieți lungi trăite de călugărița Lucile Randon
Lucile Randon și-a dedicat întreaga ei viață credinței și nu s-a oprit din a munci nici atunci când a atins o vârstă înaintată și s-a îmbolnăvit. Călugărița orbise și era imobilizată într-un scaun cu rotile, dar cu toate acestea, a continuat să aibă grijă de alți oameni aflați îm nevoie, unii dintre ei fiind mult mai tineri decât ea.
„Oamenii spun că munca te omoară, pe mine munca m-a ţinut în viață. Am continuat să lucrez până la 108 ani”, povestea călugăriţa catolică, în urmă cu câţiva ani într-un interviu AFP, potrivit BBC.
Întrebată adesea care este secretul unei vieți lungi, călugărița nu a putut să dea un răspuns concret, însă din declarațiile sale înțelegem că rugăciunea a fost un factor important.
„Doar Dumnezeu cunoaște secretul longevității”, le-a spus ea jurnaliștilor într-un interviu, potrivit BBC.
Ultimii 30 de viață și i-a petrecut într-un azil de bătrâni din Toulon și în ultima vreme spunea adesea că se simte obosită și se roagă la Dumnezeu să plece din această lume, însă „bunul Dumnezeu nu mă aude”, a spus ea în ianuarie 2022. În timpul aceluiași interviu, ea a spus că ar fi mai bine în cer, dar a continuat să se bucure de plăceri pământești, cum ar fi consumul de ciocolată și consumul unui pahar de vin în fiecare zi.
Sora Andre a supraviețuit chiar și pandemiei de coronavirus, după ce a contractat și ea virusul și astfel, a mai doborât încă un record. A devenit în 2021 „cea mai bătrână persoană din lume care s-a recuperat după infectarea cu coronavirus”.
Călugărița Lucile Randon a primit statutul de „cea mai bătrână persoană din lume” anul trecut când a murit japoneza Kane Tanaka la vârsta de 119 ani.
Dezvăluirile bodyguardului lui Andrew Tate. Ce spune cel care le-a păzit spatele fraților britanici „Au înțeles greșit r... Reacția internauților, după ce a apărut o ofertă de vacanță pe litoralul românesc, pentru 2023: „Mamaia sau Miami, că nu...