Antena Căutare

Cine va fi primul om care păşeşte pe Marte? Profilul persoanei care va schimba istoria pentru totdeauna

Cine va fi primul om care va pune piciorul pe planeta Marte? Cât de puternic va fi el din punct de vedere psihologic, ținând cont de pericolele și izolarea unei misiuni spre Planeta Roșie? Cine va forma echipajul acestei misiuni? Site-ul lexpress.fr încearcă să facă portretul viitorului "Neil Armstrong" al Planetei Roșii.

Cine va fi primul om care păşeşte pe Marte? Profilul persoanei care va schimba istoria pentru totdeauna Galerie
Cum va arăta primul om care păşeşte pe Marte? | www.techtimes.com

Cine va fi primul om care va pune piciorul pe planeta Marte? Cât de puternic va fi el din punct de vedere psihologic, ținând cont de pericolele și izolarea unei misiuni spre Planeta Roșie? Cine va forma echipajul acestei misiuni? Site-ul lexpress.fr încearcă să facă portretul viitorului "Neil Armstrong" al Planetei Roșii.

"Sunt 90% șanse ca primul om care va păși pe Marte să fie american", preconizează Jean-Yves Le Gall, președintele Agenției spațiale franceze. Este evident faptul că NASA dispune de un avans considerabil în competiția pentru cucerirea spațiului cu celelalte agenții spațiale. Cel puțin în ceea ce privește planeta Marte, NASA a derulat și derulează cele mai multe misiuni științifice, atât de pe orbita acestei planete cât și de la sol, scrie agerpres.ro.

Dacă primul om care va păși pe Marte va fi aproape sigur american, cum va arăta echipajul care îl va însoți? Va fi vorba de un echipaj 100% american sau se va opta pentru unul internațional, așa cum sunt echipajele de pe Stația Spațială Internațională (ISS)?

NASA a făcut anunţul care schimbă istoria: Există apă în stare lichidă pe Marte

Diferitele agenții spațiale își vor disputa dreptul de a trimite un astronaut în această misiune, estimează Jacques Villain, autorul cărții "Irons-nous vraiment un jour sur Mars?" (Vom ajunge, oare, într-o zi pe Marte? — Ed. Vuibert, 2011).

Iar dacă astronauții americani au cele mai mari șanse de a porni spre Planeta Roșie, nu este exclus ca din echipaj să facă parte și cosmonauţi ruşi, chinezi, indieni sau francezi, pentru a se respecta regulile promovate de ISS.

Cu siguranță, însă, cel puțin în prima misiune nu vor putea merge reprezentanți ai tuturor națiunilor interesate de acest lucru. Numărul membrilor echipajului va fi limitat de volumul capsulei care îi va transporta și de masa care trebuie ridicată de pe Pământ.

Conform unui scenariu vehiculat de NASA, echipajul va fi format din 4 — 6 persoane, iar fiecare membru al echipajului va dispune de alimente și echipamente dintre care doar cele necesare igienei personale pe timpul misiunii vor depăși 300 de kilograme.

Alte scenarii propun misiuni cu 3 — 4 persoane care urmează să călătorească prin spațiu vreme de 8 luni până la destinație, cu viteze de până la 40.000 de km/h, cea mai mare viteză atinsă vreodată de om în spațiu. Odată ajunşi pe Marte, astronauţii își vor amenaja o bază și vor rămâne acolo timp de câteva luni până la doi ani, după care vor începe călătoria de opt luni înapoi spre Terra.

Odată ajunși pe Marte, cosmonauţii se vor afla într-un scenariu cu totul diferit faţă de astronauții care au pășit pe Lună: "Membrii echipajului nu vor putea lua prea ușor legătura cu Pământul, iar în cazul în care vor apărea probleme nu îi vom putea ajuta prea mult. Vor fi pe cont propriu", spune Jean-Yves Le Gall. La orice întrebare ar fi adresată către Pământ, oricât de urgentă, răspunsul va veni după cel puțin 40 de minute din cauza distanței dintre cele două planete (un mesaj radio ajunge de la Marte la Pământ în aproximativ 15 minute, la care se adaugă tot pe atât pentru răspuns și un minim de 10 minute pentru formularea răspunsului).

Iar dintre acești pionieri ai spațiului, cui îi va reveni onoarea de a face primul pas pe Marte? Și cine va fi Buzz Aldrin, cel care va filma plantarea drapelului în solul planetei? În funcție de anul în care va fi lansată misiunea — cel mai apropiat orizont temporar anunțat de NASA fiind 2030, iar o variantă mai pesimistă fiind 2050 — viitorul Neil Armstrong care va păși pe Marte este în prezent copil sau poate că nici nu s-a născut încă.

Apollo 11 şi primul pas pe Lună - cea mai mare farsă din istoria omenirii?! Teorii ale conspiraţiei care te pun pe gânduri

Jean-Yves Le Gall este însă sceptic cu privire la atenția din partea opiniei publice de care se va bucura această misiune, prin comparație cu Apollo 11 din 1969. Pe atunci, explică el, "Luna reprezenta un totem în cursa pentru cucerirea spațiului dintre SUA și URSS. În cazul lui Marte, oamenii vor fi interesați de misiune timp de 2 zile și apoi vor uita de ea."

Sursa: agerpres.ro

Se crede profet și s-a filmat în timp ce plutea deasupra podelei! Imaginile sunt de-a dreptul surprinzătoare! (VIDEO)... Racii trec printr-un moment sensibil, iar Fecioarele au nevoie de ajutor! Horoscopul pentru 3 şi 4 octombrie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x