Antena Căutare

Greșeala uriașă pe care o fac mii de șoferi! Cum poți să știi dacă efectul alcoolului pe care l-ai consumat a trecut înainte să conduci mașina

La început de vară, o ieşire cu prietenii la terasă se poate încheia cu o anchetă penală. Mulţi români pot fi tentaţi să se urce la volan. Cred că dacă beau doar două beri nu există un pericol. Greşit, spun poliţiştii.

La început de vară, o ieşire cu prietenii la terasă se poate încheia cu o anchetă penală. Mulţi români pot fi tentaţi să se urce la volan. Cred că dacă beau doar două beri nu există un pericol. Greşit, spun poliţiştii. Pot avea în sânge o alcoolemie de dosar penal. Şi medicii dărâmă un mit. Câteva ore de somn nu înseamnă că alcoolul este complet eliminat din organism. Reporterii Observator vă arată cum să fiţi siguri că efectul a trecut înainte să conduceţi maşina.

În România, limita de alcool este zero! Între 0, 11 mg - 0 40 alcool pur pe litru se consideră contravenţie iar de la 0.40 în sus este infracţiune iar pedeapsa este între unul şi cinci ani sau amendă.”, a declarat Georgian Drăgan, purtător de cuvânt al IGP.

Perioda de timp după care puteţi conduce din nou, dacă aţi consumat un pahar de alcool, diferă în funcţie de persoană.

Concentraţia băuturii ne arată cantitatea de alcool în 100 de gr de volum. Într-un pahar de vin de concentraţie 13,5%, se regăsesc 20 mg de alcool, în 100 de gr de whiskey de concentraţie 40% , 40 de mg de alcool pur iar în jumătate de litru de bere, 25 de mg de alcool. Ce înseamnă asta pentru organismul nostru? Iată:

Calculul este simplu. Cantitatea de alcool se împarte la greutatea corpului. Pentru o femeie de 55 de kilograme, un pahar de vin înseamnă o alcoolemie care îi poate aduce doar amendă, iar unul de whiskey i-ar aduce pe loc un dosar penal. Pentru un bărbat de 80 de kilograme, chiar şi mai puţin de două beri ar putea însemna închisoare. În calcul alcoolemiei, este foarte important ce au mâncat înainte, dar şi cum s-au hidratat.

”Un efect bun pentru încetinirea absorbţiei îl are consumul de carbohidraţi. onsumul de apă ne ajută. În momentul în care e hidratat , organismul îşi pune mai uşor în funcţiune capacitatea de detoxifiere. Undeva la opt-zece ore, cantitatea de alcool consumată este eliminată.”, a precizat un medic nutriționist.

În primele patru luni ale anului, poliţiştii au întocmit peste 2. 800 de dosare penale. Zilele trecute, un bărbat din Galaţi a fost depistat cu o alcoolemie uriaşă, de 6.3 la mie. I-a adus moartea.


Locul din România unde vara e ca iarna! Mii de luminiţe s-au aprins în bradul din centrul oraşului, ca pentru Crăciun... Scene revoltătoare! O fetiță de șase ani, surprinsă la volanul unei camionete! Ce făcea tatăl micuței e șocant! Imaginil...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x