De când au descoperit coliva la cornet, românii şi-au deschis apetitul şi pentru alte deserturi inedite. Îngheţata cu ghimbir sau scorţişoară, cu piper sau trandafir, a înlocuit rapid clasicele variante cu vanilie sau ciocolată. Doar imaginaţia e limita, când vine vorba de combinaţiile de gusturi pe care vânzătorii le testează în gelaterii.
Guava, mango de Egipt, vanilie de Madagascar, iaurt libanez, rodie, fistic din Iran şi trandafir picant. Sunt cele mai vândute feluri de îngheţată din Bucureşti. Românii însă s-au săturat de combinaţiile clasice, aşa că vânzătorii trebuie să reinventeze continuu gusturile. Chiar şi pe cele tradiţionale. Aşa se face că îngheţata de colivă a ajuns pe primul loc în gelaterii:
”Practic, facem chiar o colivă, cum se face ea, fierbem grâul, adaugam zaharul, aromele, apoi ce trebuie pentru inghetata, lapte, frisca, galbenuş şi turbinăm.”, spune Ana Consuela, manager al unei braserii.
La fel de bine se vând şi sortimentele cu cătină sau pufarine, care le aduc aminte clienţilor de aromele copilăriei. Şi pentru că românii au prins gustul îngheţatei speciale, un iordanian a adus în Bucureşti reţete orientale.
Caşta, prăjitura tradiţională libaneză, este acum aroma principală din cornetele bucureştenilor.
Pentru o cupă de îngheţată 100% naturală, clienţii trebuie să plătească 7 lei. Dar niciodată nu reuşesc să plece din gelaterii cu mai puţin de trei cupe colorate!