Căutare Live

Creatura găsită în Florida, asemănătoare cu un șarpe, care măsura aproape 1 metru. Și cercetătorii au fost uimiți să o descopere

O creatură bizară, asemănătoare cu un vierme, a fost găsită în SUA. Este prima dată când acești ambinieni, care există de sute de milioane de ani, au apărut în sălbăticie.

Apode preferă să se adăpostească sub pământ sau în apă dulce

Shutterstock.com

Conform Scientalert, s-a confirmat abia acum faptul că o creatură prinsă în 2019, în Florida, este o Apodă. Specia este originară din Columbia și Venezuela și poate crește mai mult de jumătate de metru în lungime.

Amfibianul capturat a murit recent și a fost trimis specialiștilor de la Universitatea din Florida, unde analizele ADN au arătat că este, într-adevăr o Apodă.

Citește și: Luis Padron, tânărul care se consideră "trans-specie", s-a transformat într-o creatură fantastică. Acesta are înfățișarea unui elf

”Se știu foarte puține despre aceste animale în sălbăticie, dar nu este nimic deosebit de periculos la ele și nu par a fi prădători serioși. Probabil vor mânca animale mici și vor fi mâncați, la rândul lor, de cele mai mari. Aceasta ar putea fi doar o altă specie introdusă în diversitatea Floridei”, a explicat herpetologul Coleman Sheehy de la Universitatea din Florida.

Ce sunt Apodele

Ceea ce știu experții despre Apode este că ele preferă să se adăpostească sub pământ sau în apă dulce. Cum unele specii ating lungime de 152 centimetri, ar putea părea vânători formidabili. Dar, din nefericire pentru ei, au o vedere foarte slabă, de unde și numele ”caecilians”, care se traduce prin ”cei orbi”.

Recent s-a descoperit că Apodele au glande veninoase de tip șarpe - singurii amfibieni care le au - și, de fapt, ar putea fi cel mai antic animal cu o mușcătură veninoasă.

De la prima examinare, din 2019, au fost întocmite mai multe rapoarte despre tipuri creaturi din sudul Floridei.

Citește și: Au instalat echipament video în camera copiilor, iar ce au observat într-o noapte i-a lăsat fără cuvinte. Ce apare lângă pătuțuri

”În acest moment, într-adevăr nu știm suficient pentru a spune dacă numărul Apodelor crește în Canalul C-4. Asta vrem să aflăm.”, a mai explicat Sheehy.

Cu toate acestea, condițiile regăsite în Tamiami Canal sunt potrivite pentru aceste creaturi pentru că există vegetație acvatică, iar apa curge lin. Din punct de vedere tehnic, Apodele au mai fost în SUA, dar nu au rămas: rămășițele fosilizate care datează de 170 milioane de ani au fost găsite în sud-vestul american. Până la noua descoperire nu au fost găsiți descendenți nicăieri în nordul Mexicului.

În ceea ce privește modul în care au ajuns în Florida, cercetătorii nu au răspuns sigur. Având în vedere că aceștia sunt animale de companie des întâlnite în SUA și se pot reproduce în captivitate, Sheehy crede că exemplarul identificat ar fi putut fi un animal de companie pe care cineva nu l-a mai dorit.

Citește și
colaj de imagini cu elena andreianu si crbl, langa oase si crbl la asia express
Cât de mult a crescut și ce frumoasă e fiica lui CRBL. Alesia moștenește frumusețea părinților
Cât de mult a crescut și ce frumoasă e fiica lui CRBL. Alesia moștenește frumusețea părinților
fotografie cu eclipsa de soare vazuta de aproape
Eclipsa de Soare 4 decembrie 2021. Cum ne afectează și ce rol are Venus retrograd, conform astrologului Minerva
Eclipsa de Soare 4 decembrie 2021. Cum ne afectează și ce rol are Venus retrograd, conform astrologului Minerva
colaj de imagini cu ioana tiriac imbracata in alb si negru
Cum arăta Ioana Țiriac înainte de schimbările făcute în ultima vreme. Fiica lui Ion Țiriac este foarte diferită
Cum arăta Ioana Țiriac înainte de schimbările făcute în ultima vreme. Fiica lui Ion Țiriac este foarte diferită
Mai multe articole

Citește și: Creatura bizară care a tulburat Internetul, a cărei față pare a fi dintr-un film de groază. "Parcă ar fi Alien"

"Nu credeam că vom găsi într-o zi o Apodă în Florida. Deci, aceasta a fost o surpriză uriașă", a adăugat Sheehy.

Connie Culp, prima femeie din SUA care și-a făcut transplant de față. Cum arăta înainte ca soțul său să o împuște... Brittanny Bigley și-a regăsit sora după 25 de ani, pe Facebook. Ce a observat când a văzut-o și era "să-i sară inim...
Ultimele știri