Omida bizară îi uimește pe internauți prin înfățișarea craniului ei, asemănător unui desen animat. Pare, într-adevăr, că este o creatură ireală, modificată cumva printr-un program de editare foto, dar cercetătorii spun că ea există cu adevărat, relatează Daily Mail. Omida are marcaje asemănătoare unor dinți, utile pentru situațiile când se simte amenințată de prădători.
Specimenul a fost observat într-o zonă din Queensland, Australia, și este larva unor fluturi aflați pe cale de dispariție în această țară, numită "Pink Underwing Moth". Creatura bizară a cărei față pare a fi dintr-un desen animat sau dintr-un film de groază, cum susțin alții, are un set de dinți ca niște marcaje, poziționați între două pete mari, negre, care par niște pupile dilatate, întunecate.
Ca să își îndepărteze prădătorii, omida își arcuiește spatele lung de 12 cm, lăsând la vedere fața care pare a fi dintr-un desen animat, cu cele două pete mari și întunecate. E o strategie de a speria prădătorii, fie ei păsări sau păianjeni. Însă, odată ce omida devine o molie, ea seamănă foarte mult cu frunzele maronii de eucalipt, cu aripi care se extind până la șase centimetri.
Citește și: Descoperire uimitoare. O creatură marină preistorică, numită "fosilă vie", ar trăi până la 100 de ani
Omida bizară, a cărei față pare a fi dintr-un desen animat, a tulburat Internetul: "Seamănă cu Alien"
Imaginea acestei omide a produs multă confuzie pe Internet, fiind foarte mulți cei care nu cred, pur și simplu, că ea este reală.
"Așa ar putea să arate coșmarurile noastre, deși mi se pare foarte interesant", a scris o femeie pe Facebook. "Pare ceva ce ai găsi într-un spectacol de groază", a mai spus altcineva. Alții au comparat larvele cu creaturile din filmul științifico-fantastic al celebrului regizor Sir Ridley Scott, "Aliens vs Predator": "Extratereștrii au aterizat, în sfârșit... Este vorba despre larva lor?".
Ce au găsit savanții în gura unei moluște
Tot recent, cercetătorii de la Universitatea Northwestern au făcut o descoperire nemaivăzută chiar în gura unei moluște, mai precis, printre dinții acesteia, potrivit scitechdaily.com. Înainte de aceste descoperiri, mineralul santabarbarit se găsea numai printre roci și stânci, iar faptul că acum a fost identificat și în gura unei moluști i-a lăsat perplecși pe cercetători.
"Acest mineral a fost găsit de-a lungul timpului doar în cantități foarte mici în interiorul unei roci. Până acum nici nu s-a pus problema să fi existat în interiorul unei vietăți", declară un savant al universității precizată mai sus.
"Acest mineral i-ar fi făcut dinții și mai puternici decât înainte", mai spune cercetătorul, având la baza declarațiilor studiile efectuate asupra acestei descoperiri. Molusca despre care fac aceștia referire se numește "chiton" și este foarte des studiată, în special pentru capacitățile sale de a distruge cu dinții diverse roci pentru a căuta mâncare.