Antena Căutare

”Creatura” urât mirositoare găsită de un bărbat în timpul unei drumeții. Ce este entitatea roșiatică, cu tentacule bifide

Un tânăr aflat într-o drumeție pe Muntele Nebo, aproape de Brisbane, Australia, a descoperit o ”creatură” viu colorată și a apelat la ajutorul internauților pentru a o identifica.

aseroe rubra prinsa de un lemn Galerie
Un tânăr aflat într-o drumeție pe Muntele Nebo, aproape de Brisbane, Australia, a descoperit o creatură viu colorată și a apelat la ajutorul internauților pentru a o identifica | Shutterstock.com

Astfel, imaginea a ajuns pe Reddit, acolo unde a reușit să adune o mulțime de reacții din partea utilizatorilor. Captura arată o așa zisă creatură roșie cu pete negre, asemănătoare cu smoala, și cu tentacule bifide, ce au lungimi diferite.

”Ce este asta? Miroase a carne putrezită”, a scris bărbatul pe internet. Acesta este și aspectul care i-a atras atenția căci, spune el, a putut să simtă izul neplăcut de la un metru distanță. Conform lui, creatura bizară atrăgea și muștele.

Internauții de pe Reddit au lăsat comentarii în care spuneau că aceasta le amintește de Resident Evil sau Stranger Things. Unul dintre ei a reușit să-l identifice rapid ca aseroe rubra, o ciupercă cunoscută și sub denumirea de ”stinkhorn”, nume căpătat tocmai pentru că emană un miros puternic și urât.

Citește și: Un pește "cu dinți umani" a fost prins pe o plajă, de către un pescar. Cum arată creatura marină surprinzătoare

Conform acestui, aseroe rubra ”își poată sporii într-un nămol maroniu care miroase a fecale” pentru a atrage muștele pentru polenizare.

Mulți utilizatori de pe Reddit au fost de acord cu spusele utilizatorului, iar un altul a întrebat: ”Am câțiva dintre aceștia în curtea mea, întrebarea este dacă îi pot arde cu foc sau cum altfel îi poți eradica? Miros ca un cadavru. Nu că știu cum miros cadavrele, just saying.”.

Se pare că nu este nevoie de nicio substanță chimică pentru a elimina aceste ciuperci. ”Sunt ușor de scos și aruncat la coșul de gunoi”, a venit sfatul din partea unui internaut, conform The Mirror.

Citește și: Creatura găsită în Florida, asemănătoare cu un șarpe, care măsura aproape 1 metru. Și cercetătorii au fost uimiți să o descopere

Ce este aseroe rubra

Aseroe rubra, cunoscut sub numele de anemon stinkhorn, este recunoscută pentru mirosul său urât. Ciuperca se găsește în grădini sau zone cu multă vegetație și are o structură roșie în formă de stea acoperită cu un pigment maroniu pe deasupra.

Inițial, Aseroe rubra are o forma de ou alb de 3 cm în diametru, parțial îngropat, care se deschide în timp ca o tulpină goală albă cu brațe roșiatice și crește la o înălțime de 10 cm.

La maturitate, ajunge să aibă o structură roșiatică în formă de stea cu șase până la zece brațe de până la 3,5 cm, care sunt bifide (profund împărțite în două membre). Partea superioară a ciupercii este acoperită cu o nuanță brun-măslin închis, care miroase a carne putrezită.

Citește și: Ce este, de fapt, ”creatura-sirenă” ajunsă virală pe TikTok. Puțini și-au dat seama ce apare în imagini

Această ciupercă destul de comună este larg răspândită în Australia. De asemenea, se găsește în multe insule din Oceanul Pacific, inclusiv Noua Zeelanda. Mediurile ei preferate sunt: pe materii vegetale în descompunere, precum și pe așchii și mulci și este des întâlnită în grădini, pajiști și păduri alpine.

Cea mai bulversantă iluzie optică, devenită virală. Unde sunt gura și nasul? 99% dintre cei care încearcă dau greș... O tânără a plantat o sămânță de căpșuni într-un ghiveci, dar în scurt timp a trăit o surpriză uriașă. Peste ce a dat Dar...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x