Antena Căutare

Cum a ajuns „Un actor grăbit” imnul deținuților nerăbdători să se întoarcă în brațele iubitelor sau ale „nevestelor disperate”

Povestea melodiei „Un actor grăbit” este una „pripită” la rândul ei, ca și cum de la introducere într-un basm ai sări direct la conflict, trecând în trap pe lângă celelalte momente ale subiectului.

Cum a ajuns „Un actor grăbit” imnul deținuților nerăbdători să se întoarcă în brațele iubitelor sau ale „nevestelor disperate” Galerie
Colaj

Povestea melodiei „Un actor grăbit” este una „pripită” la rândul ei, ca și cum de la introducere într-un basm ai sări direct la conflict, trecând în trap pe lângă celelalte momente ale subiectului.


Laura Stoica și compozitorul piesei, Bogdan Cristinoiu, era prieteni buni, deși se știau de puțin timp. A fost o melodie cu versuri și linie melodică grăbite, la care Cristinoiu nu a zăbovit prea mult. Se întâmpla la finele lui 1991, pentru ca în 1992 să devină „piesa anului”.


Andreea Andrei, textiera legendarei melodii, povestea într-un interviu că refrenul este cel mai greu de „găsit” la un șlagăr, ceea ce e previzibil de altfel. Și că în cazul „Actorului grăbit” a fost mai inspirată ca niciodată.

Regretata artistă


„Așa că a fost ușor, parcă textul curgea pur și simplu din pix. După nici două-trei ore l-am sunat pe Ion (Ionel Tudor, soțul ei) , chiar l-am trezit din somn. I-am spus:«Hai, Ion, să-ți dictez textul!»”, mărturisea textiera într-un interviu acordat Jurnalului Național.


Ceea ce poate nu știați e că melodia are în spate o poveste reală, cu un actor care și-a părăsit iubita. Povestea celor doi a reprezentat sursa Andreei Andrei. Inedit este faptul că la un moment dat, melodia ajunsese un imn. Imnul deținutilor, care își închipuiau cum îi așteaptă soțiile acasă. Astfel, doritori să-și revadă iubitele sau nevestele, condamnații își înecau amarul în versurile pe care fiecare român le-a fredonat măcar o dată în viață.

CITEȘTE ȘI: IN MEMORIAM. Zece ani fără Laura Stoica, "actorul grăbit" al propriului destin: "Visa să-și strâgă copilul la piept!"

Laura Stoica a devenit "actorul grăbit" al propriului destin. Pe 9 martie 2006, avea să plece în lumea celor drepți, alături de toată familia să, soțul și bebelușul încă nenăscut. Un crunt accident de circulație i-a curmat viață, într-un moment în care fericirea îi însenina chipul. Astăzi se împlinesc zece ani făra ea!

Să te ferească astrele să te cerți cu el, căci e jale! Ce trebuie să știi despre Leu, cea mai orgolioasă zodie a horosco... Ce se întâmplă dacă agăți un cârlig de gura de aerisire a mașinii! Efectele se vor vedea imediat!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x