Antena Căutare

Cum arată apocalipsa potrivit Bibliei. Când vine sfârșitul lumii și care sunt profețiile biblice îndeplinite până acum

Afla ce scrie in Biblie si pentru ce trebuie sa se pregateasca omenirea in viitor. Descopera profetiile biblice care s-au indeplint pana acum si cum va arata apocalipsa, potrivit Cartii Sfinte.

Află ce scrie în Biblie și pentru ce trebuie să se pregătească omenirea în viitor. Descoperă profețiile biblice care s-au îndeplint până acum și cum va arăta apocalipsa, potrivit Cărții Sfinte.

Biblia este cartea sfântă a mozaismului și a creștinismului, cuprinzând Vechiul Testament și Noul Testament, acesta din urmă recunoscut doar de creștini. În Biblie întânlim diverse profeții cu privire la viitorul și sfârșitul omenirii, unele dintre ele îndeplinindu-se până în ziua de astăzi. Cea mai mare parte a Bibliei a fost scrisă începând din secolul al VIII-lea până în secolul al VI-lea î.e.n.

Profeții care s-au împlinit din Bibilie

Profeţii împlinite din Biblie. Dispariţia Babilonului

Isaia a prezis în secolul al VII-lea î.e.n. faptul că Babilonul, în viitor, nu va mai fi locuit: „Nu va mai fi niciodată locuit“ (Isaia 13:19, 20). În momentul în care a făcut profeţia, Babilonul era o aşezare urbană mare şi înfloritoare, poziţionat într-un loc strategic. În perioada contemporană, Babilonul este un loc pustiu şi acoperit de nisip.

Naşterea şi moartea lui Iisus

În Vechiul Testament sunt aduse precizări în legătură cu naşterea lui Iisus, dar şi modul cum va muri şi, ulterior, va învia (Psalmii 16:10).

Profeţii împlinite din Biblie. Răspândirea evreilor pe mapamond

„Domnul vă va împrăştia printre popoare şi nu veţi rămâne decât un mic număr în mijlocul neamurilor unde vă va duce Domnul” (Deuteronom 4:27).

Profeţii împlinite din Biblie. Uciderea în masă a evreilor

Interpretarea unui pasaj din Deuteronom prezicând ceea ce în secolul XX a fost tragedia Holocaustului, rămâne în continuare problematică. „După ce aţi fost atât de mulţi ca stelele cerului, nu veţi mai rămâne decât un mic număr, pentru că n-aţi ascultat de glasul Domnului, Dumnezeului tău” (Deuteronom 28:62).

Un stat al evreilor - Israelul

Apariţia statului Israel în 1948 poate fi considerată, în sens larg, o împlinire a profeţiei biblice privind reunirea pe un teritoriu bine delimitat a celor de religie iudaică. „Domnul Dumnezeul tău va aduce înapoi robii tăi şi va avea milă de tine, te va strânge iarăşi din mijlocul tuturor popoarelor la care te va împrăştia Domnul Dumnezeul tău” (Deuteronom 30:3).

Când vine apocalipsa și cum arată sfârșitul lumii potrivit Bibliei

În Bibilie, sfârșitul lumii este prevestit de un cutremur extrem de puternic, de dispriția soarelui și înroșirea lunii. Iată ce scrie în biblie legat de sfârșitul lumii și cum va arăta acesta. Versete din Bibilie.

1. Şi am văzut când Mielul a deschis pe cea dintâi din cele şapte peceţi, şi am auzit pe una din cele patru fiinţe zicând cu glas ca de tunet: Vino şi vezi.
2. Şi m-am uitat şi iată un cal alb şi cel care şedea pe el avea un arc; şi i s-a dat lui cunună şi a pornit ca un biruitor ca să biruiască.
3. Şi când a deschis pecetea a doua, am auzit, zicând, pe a doua fiinţă: Vino şi vezi.
4. Şi a ieşit alt cal, roşu ca focul; şi celui ce şedea pe el i s-a dat să ia pacea de pe pământ, ca oamenii să se junghie între ei; şi o sabie mare i s-a dat.
5. Şi când a deschis pecetea a treia, am auzit pe a treia fiinţă, zicând: Vino şi vezi. Şi m-am uitat şi iată un cal negru şi cel care şedea pe el avea un cântar în mâna lui.
6. Şi am auzit, în mijlocul celor patru fiinţe, ca un glas care zicea: Măsura de grâu un dinar, şi trei măsuri de orz un dinar. Dar de untdelemn şi de vin să nu te atingi.
7. Şi când a deschis pecetea a patra, am auzit glasul fiinţei a patra, zicând: Vino şi vezi.
8. Şi m-am uitat şi iată un cal galben-vânăt şi numele celui ce şedea pe el era: Moartea; şi iadul se ţinea după el; şi li s-a dat lor putere peste a patra parte a pământului, ca să ucidă cu sabie şi cu foamete, şi cu moarte şi cu fiarele de pe pământ.
9. Şi când a deschis pecetea a cincea, am văzut, sub jertfelnic, sufletele celor înjunghiaţi pentru cuvântul lui Dumnezeu şi pentru mărturia pe care au dat-o.
10. Şi strigau cu glas mare şi ziceau: Până când, Stăpâne sfinte şi adevărate, nu vei judeca şi nu vei răzbuna sângele nostru, faţă de cei ce locuiesc pe pământ?
11. Şi fiecăruia dintre ei i s-a dat câte un veşmânt alb şi li s-a spus ca să stea în tihnă, încă puţină vreme, până când vor împlini numărul şi cei împreună-slujitori cu ei şi fraţii lor, cei ce aveau să fie omorâţi ca şi ei.
12. Şi m-am uitat când a deschis pecetea a şasea şi s-a făcut cutremur mare, soarele s-a făcut negru ca un sac de păr şi luna întreagă s-a făcut ca sângele,
13. Şi stelele cerului au căzut pe pământ, precum smochinul îşi leapădă smochinele sale verzi, când este zguduit de vijelie.
14. Iar cerul s-a dat în lături, ca o carte de piele pe care o faci sul şi toţi munţii şi toate insulele s-au mişcat din locurile lor.
15. Şi împăraţii pământului şi domnii şi căpeteniile oştilor şi bogaţii şi cei puternici şi toţi robii şi toţi slobozii s-au ascuns în peşteri şi în stâncile munţilor,
16. Strigând munţilor şi stâncilor: Cădeţi peste noi şi ne ascundeţi pe noi de faţa Celui ce şade pe tron şi de mânia Mielului;
17. Că a venit ziua cea mare a mâniei lor, şi cine are putere ca să stea pe loc?

Surse: adevărul și bibliotecaortodoxa.ro

"Mami, eu o să mor până vine iar Moșul?" Un oraș întreg a sărbătorit Crăciunul cu două luni mai devreme pentru... Bărbații pot ALĂPTA bebelușii! Cum e posibil așa ceva, fără operații speciale...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x