Antena Căutare

Cum arată Bence, bebelușul care s-a născut „bătrân”. Micuțul are părul alb și nu suferă de albinism - VIDEO

Bebelușul Bence i-a fascinat pe medicii și asistentele spitalului în care a venit pe lume. Părul lui alb ca zăpada, un lucru neobișnuit pentru un nou-născut nu este un simptom al abinismului, așa cum se temeau aceștia.

mama suparata in spital cu bebelusul nou nascut
Bebelușul Bence i-a fascinat pe medicii și asistentele spitalului în care a venit pe lume. Părul lui alb ca zăpada, un lucru neobișnuit pentru un nou-născut nu este un simptom al abinismului | Shutterstock.com

Bence a venit pe lume în Ungaria și a cântărit aproape 5 kilograme la naștere. Piticul a fost sănătos tun și personalul unității medicale l-a numit ”Prințul fermecător”.

De ce s-a născut Bence cu părul complet alb

La început, medicii s-au temut că bebelușul Bence are albinism, o afecțiune care oprește producția de melanină în organism. Aceasta este o tulburare periculoasă deoarece lipsa melaninei poate lăsa pielea complet expusă la radiațiile UV, despre care se știe că sunt dăunătoare.

Bence a fost supus unei serii de investigații și, din fericire, medicii au constatat că bebelușul nu are albinism. Conform lor, bebelușii dezvoltă melanină pe măsură ce cresc. De aceea, unii copii se nasc cu ochii albaștri și păr blond.

Citește și: Tânărul care avea 82 de dinți. Medicilor nu le-a venit să creadă ce au descoperit când a deschis gura

Interesant este faptul că, în cazul lui Bence, lipsește doar pigmentul din podoaba capilară, dar nu există niciun semn că acesta nu este prezent în alte zone ale corpului său.

Părinții s-au bucurat să afle că Bence este un bebeluș sănătos. Totuși, nașterea unui copil special, care a cântărit aproape 5 kilograme, a îngrijorat-o pe mama lui Bence, care a fost foarte stresată după naștere.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ce este albinismul

Albinismul face referire la un grup de afecțiuni genetice ereditare, caracterizate prin producerea unei cantități foarte mici de melanină sau chiar prin absența acestui pigment la nivelul tegumentului, al părului și al ochilor.

Citește și: Nannette Hammond, femeia care vrea să fie Barbie în carne și oase. Cum arăta înainte să cheltuie 350.000 lire pe operații estetice

Este cunoscut că tipul și cantitatea de melanină produsă în corp este cea care determină culoarea pielii, a părului și a ochilor. Ba mai mult, melanina are un rol important în dezvoltarea nervilor optici, motiv pentru care persoanele cu albinism au adesea probleme de vedere.

Simptomele albinismului sunt vizibile la nivelul culorii pielii, părului și ochilor, dar, uneori, diferențele sunt mici și insesizabile.

Chiar dacă nu există tratament pentru albinism, este primordial ca persoanele cu această boală să se asigure că apelează la protecții mai eficiente a pielii și ochilor.

Citește și: Care e mama și care e fiica? Toți le dau aceeași vârstă, deși le despart peste 2 decenii. Câți ani au femeile din imagine

Un bărbat săpa în grădină atunci când a dat peste ceva neașteptat. Ce a găsit în pământ David Olson... Un bărbat și-a filmat soția somnambulă, în timpul nopții. Imaginile cu Celina Myers sunt virale pe TikTok...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x