Antena Căutare

Cum arăta o pizza acum 2.000 de ani. Cu ce era diferit toppingul

Un „strămoș îndepărtat” al pizzei a fost surprins într-o pictură veche de 2.000 de ani. Toppingurile sunt totuși puțin mai diferite.

fresca cu pizza in pompei Galerie
Un „strămoș îndepărtat” al pizzei a fost surprins într-o pictură veche de 2.000 de ani. Toppingurile sunt totuși puțin mai diferite. | Profimedia

O frescă care înfăţişează ceea ce ar putea fi un strămoş al pizzei italiene a fost descoperită pe peretele unei case din oraşul antic roman Pompei, a anunţat marţi Ministerul italian al Culturii, scrie Reuters, citează News.ro.

Citește și: Rețetă tradițională veche de borș. Ce trebuie să faci ca să-ți iasă de fiecare dată

O frescă cu ceea ce ar putea fi o pizza, descoperită în ruinele antice romane de la Pompei

Arheologii presupun că pâinea plată descrisă în pictură, alături de o cupă de vin, ar fi putut fi mâncată cu fructe precum rodii sau curmale, sau asezonată cu condimente şi un tip de sos pesto, a precizat Ministerul.

Deşi, din punct de vedere tehnic, nu poate fi considerată o pizza, deoarece nu are ingredientele clasice, cum ar fi roşiile şi mozzarella, ceea ce a fost găsit la Pompei "poate fi o rudă îndepărtată a mâncării moderne", potrivit unui comunicat.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pompei, distrus de o erupţie a vulcanului Vezuviu în urmă cu aproape 2.000 de ani, se află la aproximativ 23 km de Napoli, patria modernă a pizzei italiene, un aliment protejat de UNESCO.

Fresca a fost descoperită în holul unei case care avea ataşată o brutărie, care a fost parţial excavată în secolul al XIX-lea şi unde săpăturile au fost reluate în ianuarie, a precizat Ministerul Culturii.

Citește și: Trucul neștiut al lui Gordon Ramsey pentru ouăle fierte perfect. Ce trebue să faci după ce oprești focul de la aragaz

Situl Pompei, descoperit abia în secolul al XVI-lea, a cunoscut recent o explozie de activităţi arheologice menite să oprească anii de degradare şi neglijenţă, în mare parte datorită unui proiect de 105 milioane de euro (114,85 milioane de dolari) finanţat de UE şi încheiat recent, mai notează News.ro.

Iluzie optică virală! Crezi că găsești fotograful din pădure? Unde se află acesta, de fapt. Iată răspunsul... Și-a dat dulapul la o parte, însă nu se aștepta să descopere scări secrete. Ce a urmat când a coborât la subsol...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x