Căutare Live

Cum arată vițelul cu al treilea ochi în frunte. Oamenii aduc jertfă și stau la rând să i se închine, în India

În India s-a născut un vițel cu al treila ochi în frunte și patru nări. Cetățenii cred că este un "dar de la Dumnezeu" și au făcut zeci de închinăciuni și au adus daruri în semn de jertfă. Cum arată animalul care pare că are două capete unite.

În India s-a născut un vițel cu al treila ochi în frunte și două nasuri. Cetățenii cred că este un "dar de la Dumnezeu" și au făcut zeci de închinăciuni și au adus daruri în semn de jertfă animalului. Cum arată animalul care pare că are două capete unite.

Hepta/Shutterstock

Animalul cu aspect bizar s-a născut în luna ianuarie 2022 într-un sat din India, acolo unde, în doar câteva ore, vestea venirii pe lume a unei vaci cu trei ochi s-a aflat la foarte mulți oameni. Acesta are două fețe perfect formate, ce par a fi îmbinate, trei ochi și patru nări.

Cum arată vițelul cu trei ochi, considerat de săteni "întruparea lui Dumnezeu"

Vaca Holstein Friesian s-a născut într-o fermă din Rajnandgaon, Chhattisgarh, din India, acolo unde este considerată „animal sacru”. Localnicii cred că este o întrupare a lui Dumnezeu, în chip de vițel, notează publicația Mirror.

Oamenii locului cred că nașterea animalului va aduce sătenilor noroc și prosperitate, mulți oferind animalului daruri precum nuci de cocos și flori în semn de jertfă.

Fermierul Neeraj Chandel susține că mulți cred cu tărie că este vorba întruparea zeului hindus Shiva, cunoscut și ca “Domnul vitelor”.

Al treila ochi este văzut ca un concept metafizic și ezoteric ce face referire la o poartă care conduce spre ținutul interior, spre luminare și îndumnezeire. Neeraj a spus: „De îndată ce vaca a născut, ne-am gândit că este un fel de rană pe frunte, înainte de ne da seama că este ca un ochi". Acesta nu este primul vițel cu mai mulți ochi care se naște în zona respectivă, potivit sursei citate mai sus.

Citește și: Cum arată vițelul cu două capete la care cetățenii unui sat din India au început să se roage după ce s-a născut

Vițelul nu se sacrifică în India. Specialiștii nu prevăd o viață lungă animalului cu trei ochi

Puiul este cinstit de indieni deoarece, în anumite religii din India, vaca este un animal sacru. Nepalul și majoritatea statelor din India interzic sacrificarea bovinelor, carnea lor fiind extrem de rar de găsit în magazine. Multe texte hinduse antice și medievale promovează protecția vacilor, zeul hindus Krishna fiind adesea reprezentat împreună cu cu vacile, potrivit Express.

În mai 2021, un vițel cu trei ochi a ajuns în Brynmawr, Țara Galilor de Nord, unde a fost mai târziu sacrificat. Deși vițelul indian nu este destinat sacrificării, viitorul său este încă incert, deoarece un oficial al departamentului de creștere a animalelor consideră că animalul nu va supraviețui mult timp.

Ei au spus: „Aceste cazuri sunt rare, dar astfel de animale mutante nu supraviețuiesc o perioadă mai lungă. Fie trăiesc 24 de luni, fie pot muri în câteva săptămâni”. Fermierul Neeraj a contactat totuși un veterinar local care a confirmat că, în ciuda mutațiilor sale neobișnuite, vițelul cu trei ochi este în prezent sănătos, chiar dacă previziunile specialiștilor nu sunt tocmai bune.

Fermierul a mai confirmat că ceilalți viței pe care vaca sa i-a născut anterior sunt sănătoși. El a adăugat: „Înainte de această naștere, ea a născut doi viței. Erau sănătoși și fără nicio mutație”. În ceea ce privește aspectul neobișnuit, un medic a confirmat că caracteristicile suplimentare ale vacii se datorează exclusiv științei.

Citește și: Creatură cu chip de om și corp de animal, care a terifiat un oraș. Poliția s-a sesizat imediat pentru a descoperi ce este de fapt

Specialiștii indieni pun accept pe știință și nu pe credință: "S-a făcut o campanie de informare"

Specialiștii însă exclud orice credință conform căreia ar fi ceva religios în nașterea unui animal cu mutații.

Practicantul privat, Madan Anand, a spus: „Nașterea unui vițel este doar un alt caz de deformare. Nu are nimic de-a face cu superstițiile sau chiar cu credința. Oamenii ar trebui să fie conștienți, în special cei care provin din zonele rurale și care tind să se închine la astfel de animale. Veterinarii locali din domeniile lor respective au organizat campanii de conștientizare pentru a evita astfel de practici”.

În ciuda faptului că mulți au văzut înfățișarea rară a vițelului ca un miracol divin, veterinarul a susținut că cauza deformării este o tulburare hormonală. Răspunsul oamenilor din zona imediată a sugerat că vițelul este extrem de important.

Citește și: "Creatura" cu față de om și corp de șopârlă, care i-a băgat în sperieți pe localnici. Nu le-a venit să creadă ce era de fapt

Animalele născute cu două capete suferă de o afecțiunea numită bicefalie

Animalele născute cu două capete suferă de o afecțiunea numită bicefalie. Bicefalia se formează în timpul dezvoltării embrionare, prin același proces ca și gemenii.

Există multe texte în mitologia greacă care vorbesc despre animalele cu două și trei capete. Exemplele includ șerpi, tauri, rechini și creveți. Bicefalia este o apariție mai frecventă la șerpi, din cauza consangvinizării.

Dar, remarcabil în ceea ce privește animalele cu această afecțiune este că cele două capete, adesea, nu cooperează între ele, potrivit sursei citate mai sus.

„Uneori, la animale cu două capete va exista un cap care este puțin mai dominant asupra celuilalt”, spune dr. John Kleopfer a declarat pentru abcnews.

Speranța de viață a unui mamifer născut cu două capete sau mai multe este destul de mică, fapt care nu duce la reproducerea acestuia pentru a avea urmași.

A ieșit la întâlnire cu un tânăr de pe Tinder și a avut o surpriză uriașă când i-a scris a doua zi. Ce a descoperit... Ce înseamnă dacă ai litera M în palmă. Privește atent și află ce arată acest lucru despre tine...
Parteneri
Obiceiuri pe care e recomandat să le ai în fiecare zi. Ce sfaturi oferă specialiștii
Catine.ro
Ultimele știri
x