- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Animalul cu aspect bizar s-a născut pe 21 mai într-un sat din estul Indiei, acolo unde, în doar câteva ore, vestea venirii pe lume a unei vaci cu două capete s-a aflat la peste 5.000 de oameni. Acesta are două fețe perfect formate și îmbinate, patru ochi și două guri.
Odată cu apariția noii tulpini indiene a coronavirusului, locuitorii satului Katihar, în Bihar, din India de Est, văd nașterea vițelului cu două capete drept "un dar de la Dumnezeu" care trebuie preamărit. Sute de oameni din sat s-au adunat pentru a vedea vițelul și s-au rugat animalului să sfârșească răspândirea virusului, potrivit Yahoo News UK.
Vițelul cu două capete născut în India este considerat de săteni o binecuvântare
Potrivit culturii lor, sătenii cred că este o reîncarnare a zeilor indieni Lord Vishnu sau Lord Lakshmi. Și o femeie din sat, Sanju Devi, spune că se închină vacii în fiecare zi, în încercarea de a „scăpa” de coronavirus. În prezent, vițelul nu poate bea lapte singur și este hrănit cu lapte dintr-o sticlă deoarece are două limbi.
Puiul este cinstit de indieni deoarece, în anumite religii din India, vaca este un animal sacru. Nepalul și majoritatea statelor din India interzic sacrificarea bovinelor, carnea lor fiind extrem de rar de găsit în magazine. Multe texte hinduse antice și medievale promovează protecția vacilor, zeul hindus Krishna fiind adesea reprezentat împreună cu cu vacile, potrivit Express.
Animalele născute cu două capete suferă de o afecțiunea numită bicefalie. Bicefalia se formează în timpul dezvoltării embrionare, prin același proces ca și gemenii. Există multe texte în mitologia greacă care vorbesc despre animalele cu două și trei capete. Exemplele includ șerpi, tauri, rechini și creveți. Bicefalia este o apariție mai frecventă la șerpi, din cauza consangvinizării. Dar, remarcabil în ceea ce privește animalele cu această afecțiune este că cele două capete, adesea, nu cooperează între ele, potrivit sursei citate mai sus.
„Uneori, la animale cu două capete va exista un cap care este puțin mai dominant asupra celuilalt”, spune dr. John Kleopfer a declarat pentru abcnews.
Speranța de viață a unui mamifer născut cu două capete sau mai multe este destul de mică, fapt care nu duce la reproducerea acestuia pentru a avea urmași.
Adolescentă, filmată în timp ce își salvează cățeii din ghearele unei ursoaice flămânde. Iată clipul care a devenit vira... Motivul bizar pentru care, la altar, mirele stă în dreapta miresei. Obiceiul are rădăcini violente...