- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Ingredientul care ajută foarte bine în acest sens se află în casa fiecărui om și este o soluție la îndemână. Este chiar și foarte ușor de folosit, pe de altă parte.
Bicarbonatul și oțetul alungă mirosul de țigară impregnat în casă
Primul pas pentru a scoate fumul este să iei în calcul că și obiectele și textilele din casă, printre care se numără covoarele, draperiile, canapelele și fotoliile sunt îmbâcsite de fum.
În cazul în care vrei să cureți covoarele din locuință ai la îndemână un produs foarte bun, și anume bicarbonatul de sodiu care se amestecă cu puțin oțet, potrivit Fanatik.
Combinația dintre cele două se presară pe covoare și se lasă să acționeze.
Citește și:Exterior de fumător: Efectele vizibile ale fumatului. Semnele care nu mint niciodată
După 30 de minute covoarele trebuie neapărat aspirate. Dacă mirosul de fum de țigară nu a dispărut complet, atunci se poate pulveriza o combinație realizată din apă și oțet. La final covoarele vor fi ca noi!
Perdelele și draperiile se spală la mașină, în timp ce canapelele au nevoie de un aparat special conceput pentru curățarea tapițeriilor. În plus, husele care le acoperă se aerisesc foarte bine la aer curat.
Dulapurile și spațiile închise pot fi curățate tot cu un amestec de apă și oțet. În cazul în care mirosul persistă se pot adăuga în interior castroane umplute cu boabe de cafea care absorb fumul de țigară.
E foarte important ca întreaga locuință să fie aerisită constant, de cel puțin două ori pe zi. De asemenea, dacă nu scapi de mirosurile neplăcute atunci e bine să te gândești la văruirea pereților, mai arată sursa citată.