Antena Căutare

Dacă făceai asta până acum, trebuie să te oprești! De ce nu este bine să folosești aceeași sticlă de apă mai multe zile la rând

Cele mai multe tipuri de sticle de plastic pot fi reutilizate în siguranță de cel puțin câteva ori, dacă sunt spălate corespunzător cu apă fierbinte și soluție. Cu toate acestea, dezvăluirile recente despre unele dintre substanțele chimice toxice găsite în sticlele de apă din plastic de unică folosință arată de ce nu este bine să folosim o singură sticlă timp îndelungat.

Dacă făceai asta până acum, trebuie să te oprești! De ce nu este bine să folosești aceeași sticlă de apă mai multe zile la rând
Cele mai multe tipuri de sticle de plastic pot fi reutilizate în siguranță de cel puțin câteva ori, dacă sunt spălate corespunzător cu apă fierbinte și soluție. | shutterstock

Studiile sugerează că alimentele și băuturile depozitate în astfel de recipiente - inclusiv acele sticle de apă limpede omniprezente atârnate de aproape fiecare rucsac de drumeți - pot conține urme de bisfenol A (BPA), o substanță chimică sintetică care poate interfera cu sistemul hormonal.

De ce nu este bine să folosim aceeași sticlă pentru o perioadă lungă de timp

Reutilizarea repetată a sticlelor de plastic – care se murdăresc prin uzura normală în timpul spălării – crește șansa ca substanțele chimice să plutească în apă și să dezvolte anumite substanțe dăunătoare.

De asemenea, dacă nu vă curățați sticla de apă zilnic, atunci ar putea adăposti bacterii dăunătoare care vă pot îmbolnăvi. Sticlele nespălate pot acumula bacterii și pot fi mai murdare decât bolurile pentru câini și chiuvetele de bucătărie, de exemplu.

Dacă bem apă din sticlă imediat după ce mâncăm, saliva conține particule ce se vor transfera pe gura sticlei și vor forma bacterii și toxine. În doar câteva ore sticla va căpăta un miros neplăcut, iar în câteva zile va fi periculos să o folosiți, potrivit Onegreenbottle.

Foarte important este să spălați zilnic sticla sau să o aruncați după ce ați folosit-o o zi întreagă. Dacă nu doriți să aruncați sticle de plastic, atunci alegeți să folosiți sticlele din sticlă ce pot fi mai ușor de spălat și mai sigure pentru că nu conțin plastic.

Citește și: De ce pernele se îngălbenesc. Explicația specialiștilor și cum să îndepărtăm petele

Important de reținut este faptul că producătorii proiectează sticle de plastic pentru o singură utilizare. Ele pot fi refolosite în mod conservator, cu condiția să nu fi suferit nicio uzură. Dacă sticla este zgâriată substanțele pot infesta apa.

Citește și: De ce se învelesc castraveții lungi, europeni, în folie de plastic și cei de grădină nu

Mai mult, bacteriile, ciupercile și chiar mucegaiul se pot dezvolta într-o sticlă de apă, din cauza mediului umed. Pur și simplu clătirea sticlei cu apă nu este suficientă.

Citește și: De ce chiuveta din bucătărie este poziționată lângă fereastră. Există mai multe motive

Ea și iubitul ei se aflau în vacanță, dar când a aflat că acesta a înșelat-o, femeia nu s-a mai putut abține. Cum s-a ră... Devine obligatoriu de la 1 iunie. Anunțul lui Nicolae Ciucă pe care trebuie să îl știe toți românii despre măsurile luat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x