Antena Căutare

De ce se învelesc castraveții lungi, europeni, în folie de plastic și cei de grădină nu

Te-ai întrebat vreodată de ce castraveții de seră, lungi, sunt înveliți în folie de plastic și cei de grădină nu? Ei bine, există mai multe explicații pentru acest aspect și niște indicații de care ar trebui să ții cont dacă obișnuiești să consumi castraveți.

Galerie
Te-ai întrebat vreodată de ce castraveții de seră, lungi, sunt înveliți în folie de plastic și cei de grădină nu? Ei bine, există mai multe explicații pentru acest aspect și niște indicații de care ar trebui să ții cont dacă obișnuiești să consumi castraveți. | shutterstock

Castraveții englezi, numiți și castraveți de seră sau europeni, sunt în general considerați superiori castraveților obișnuiți, mai mici.

Castraveții englezi sunt de obicei mai scumpi și deși sunt adesea cu câțiva centimetri mai lungi decât omologii lor de grădină, diferențele acoperă mai multe sfere.

Citește și: Efectele secundare secrete ale castraveților. Ce spun cele mai noi studii despre consumul lor

De ce castraveții de seră, lungi, sunt înveliți în folie de plastic și cei de grădină nu

Articolul continuă după reclamă

Potrivit The Spruce Eats, castraveții englezi au semințe mult mai mici și coajă mai subțire, ceea ce le oferă o aromă mai dulce decât cei clasici. Dar acea coajă extra fină vine și cu dezavantaje.

În primul rând, după cum explică The Kitchn, castraveții de seră pot fi cu ușurință tăiați, zgâriați și produsul poate fi deteriorat în orice alt mod pe parcursul procesului de ambalare și expediere, potrivit mentalfloss.

Cojile lor subțiri îi pot face, de asemenea, să se strice mai repede, deoarece nu au proprietatea de a păstra apa și oxigenul în afara. Împachetarea lor în plastic oferă un strat suplimentar de protecție. Și cu toate acestea, folia din plastic mai are un atribut extrem de important. S-ar putea să crezi că este bine o scoți înainte de a pune în frigider castraveții, însă nu este așa deloc.

Experții atrag atenția să fim atenți mai ales în preajma sărbătorilor atunci când se fac stocuri imense de alimente în magazine, unele dintre produse este posibil sa fie deteriorate din cauza transportului, iar în cazul castraveților lungi, cel mai bine este să-i verificăm cu atenție dacă folia de aluminiu este intactă, pentru că, altfel, fie se pot strica foarte repede, fie au bacterii de decompunere.

Citește și: De ce pizza este rotundă, dar este ambalată într-o cutie pătrată de carton. Explicația pe care nu mulți o știu

Plasticul le poate prelungi termenul de valabilitate, așa că cel mai bine este să-l lăsați până când sunteți gata să feliați castravetele și să-l serviți.

Un castravete păstrat în folia de plastic originală ar puteam menține și până la 10 zile în frigider.

Citește și: De ce se înverzesc cartofii și de ce nu trebuie să-i consumi, de fapt. Explicația pe care nu mulți o știu

Dar plasticul de unică folosință reprezintă o problemă majoră pentru natură, iar specialiștii caută modalități de a obține o structură de ambalaj prietenoasă cu mediul, de aceea au apărut diverse lichide care formează un strat protector pentru legume și fructe, însă sunt în stadii de dezvoltare.

Castravetele este un fruct sau o legumă?

Castravetele este considerat de mulți dintre noi o legumă din diverse motive, printre care felul în care este consumat, de obicei în salate și mâncăruri gătite, însă, din punct de vedere botanic, castravetele este un fruct.

Planta se dezvoltă dintr-o sămânță închisă. Din punct de vedere științific, rezultatul polenizării plantei de castravete este un fruct. Clasificarea acesteia ca legumă, ca și în cazul roșiilor și a dovlecelului, de exemplu, este arbitrară și se bazează în principal pe folosirea acestuia în bucătărie.

Citește și: De ce nu e recomandat să cumpărăm alimente în ambalaje umflate. Care e riscul și cu ce explicație vin specialiștii

Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Super Neatza, 14 ianuarie 2025. Prognoza meteo cu Ramona Olaru: Vremea se menține rece
Super Neatza, 14 ianuarie 2025. Prognoza meteo cu Ramona Olaru: Vremea se menține rece Marti, 14.01.2025, 08:34
Un 2025 de excepție! Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x