Antena Căutare

De ce adidașii sport au o gaură de șireturi în plus. Nu te așteptai la această explicație, e incredibil la ce ajută

Pantofii sport au o gaură în plus în zona șireturilor. Nu este întâmplător și ar trebui folosită corespunzător. Iată la ce ajută.

adidasi sport cu gaura suplimentara pentru sireturi Galerie
Pantofii sport au o gaură în plus în zona șireturilor. Nu este întâmplător și ar trebui folosită corespunzător. Iată la ce ajută. | Shutterstock.com

Cum buzunarul mic de pe blugi a fost realizat cu o întrebuințare, la fel și ochiul suplimentar pentru șireturi are un scop precis. El e poziționat ușor în diagonală față de cea pe care majoritatea oamenilor o consideră a fi gaura superioară.

Citește și: Cresc prețurile la motorină și benzină în 2024. Cât vom plăti pentru combustibil începând cu 1 ianuarie

De ce adidașii sport au o gaură de șireturi în plus. Nu te așteptai la această explicație, e incredibil la ce ajută

Gaura de șireturi în plus se regăsește, cel mai adesea, la adidașii sport și face încălțările mult mai confortabile. Din păcate, puțini o folosesc pentru că scopul ei nu e cunoscut.

Ei bine, gaura suplimentară e acolo pentru a opri formarea bășicilor, în special pe partea din spate a călcâielor. Mai concret, gaura în plus este menită să fixeze pantoful pe picior, astfel încat să blocheze mișcările sus-jos și să evite fricțiunea călcâiului cu pantoful în timpul alergării sau al altor tipuri de antrenamente.

Cum se folosește eficient ultima gaura de șireturi

Introdu capetele ambelor șireturi în ultima gaură, prin exteriorul pantofului. Trage de ele până obții câte o buclă lejeră la exterior. Introdu capetele rămase în bucla opusă a pantofului. Prinde capetele șireturilor și strânge prin mișcări scurte sus-jos, până pantoful se fixează pe glezne.

"Frecarea este principala cauză a bășicilor", a explicat medicul Brad Schaeffer, care a continuat: "Iar atunci când poți susține piciorul prin învelișul călcâiului și prin ținerea pe loc a antepiciorului în acest mod, poți preveni această frecare".

Citește și: Ce înseamnă expresia „Leru-i ler” din colindele româneşti. Puţini români știu semnificația

Folosirea unei găuri suplimentare pentru șireturi poate ajuta, de asemenea, la prevenirea entorsei gleznei, care este adesea cauzată de pantofii care nu se potrivesc corect.

"Blocarea călcâiului este cu adevărat excelentă pentru o mulțime de activități cu impact ridicat, cum ar fi alergarea și drumețiile, precum și pentru activități care implică mișcări laterale, cum ar fi pickleball și baschet", a subliniat Zachery Barnett, chirurg pedichiurist din St. Petersburg, conform Readers Digest.

Singurul moment în care Dr. Barnett recomandă să nu folosim gaura suplimentară pentru șiret este atunci când un adidas este deja strâns.

"Dacă un pantof este mic și îl strângeți cu ajutorul dispozitivului de blocare a călcâiului", spune el, "ar putea exercita o presiune prea mare și ar putea provoca daune".

Această situație poate fi evitată, însă, dacă îți măsori picioarele înainte de a cumpăra o nouă pereche de adidași.

Citește și: Frații care au doi copii împreună și se luptă să se căsătorească. Povestea reală a unuia dintre cele mai controversate perechi

Iluzie optică virală! Privește atent peisajul de iarna și găsește leopardul din imagine. Unde se află, de fapt... Ce mesaj a afișat „o familie serioasă” de români pe ușa apartamentului. Avertismentul pentru cei cu obiceiuri „neortodox...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x